14. 8. 2023, 15:19 | Vir: STA

Slovenske bolnišnice zaradi koronavirusa prepovedujejo obiske pacientov

Profimedia

Virus spet povzroča preglavice, število okuženih je v zadnjih dneh narastlo ...

Splošna bolnišnica Celje zaradi vdora okužbe z novim koronavirusom z današnjim dnem prepoveduje obiske pacientov, ki se zdravijo na kardiološkem oddelku. Ukrep prepovedi obiskov bo veljal do preklica, so sporočili iz splošne bolnišnice Celje.

Enak ukrep je od sobote v veljavi na centru za geriatrično medicino v okviru Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Center se nahaja v Bolnišnici dr. Petra Držaja.

Vse več okuženih s koronavirusom

Tudi delo štaba Civilne zaščite za Notranjsko so ohromile okužbe s koronavirusom, smo poročali. Okužbe so kadrovsko ohromile štab, zato so jim morali na pomoč priskočiti kolegi iz ostalih štabov civilne zaščite.

Simptomi

Nekoč značilni znak mnogih primerov koronavirusa – bolj zanesljiv kot gripi podobni simptomi – je bila nenadna izguba vonja in okusa. Toda ta simptom je postal precej manj pogost, smo poročali.

Profimedia

Okužbo s koronavirusom lahko zdaj prepoznamo po visoki telesni temperaturi v prvih 48 urah. Bolezen sicer poteka blago, tudi pri starejših in ranljivih skupinah ni zaznanih težjih primerov. Prebivalstvo je namreč postalo odporno proti okužbam, cepljenja pa so ponudila obrambo, ki je zgodnjim bolnikom manjkala.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord