P.M. | 6. 4. 2023, 07:00

Zlata celovška dvojčka končana, kdaj se bodo vselili prvi stanovalci?

Rastoder

Investitor je tudi sporočil, koliko stanovanj so do zdaj že prodali v naši najvišji stanovanjski stolpnici.

V predstavitvi stanovanjskega objekta Spektra, ki se nahaja na križišču Celovške ceste in Rakuševe ulice v Šiški, je zapisano, da se z višine 85 metrov "razprostre praktično celotna Ljubljana". Investitor kupcem obljublja, da bodo v njihovih stanovanjih poleg dih jemajočih razgledov deležni tudi najvišje kakovosti življenja v slovenski prestolnici.

Pravo malo mesto

Vsak od dvojčkov ima 21 nadstropij, skupno pa je v njih 214 sodobnih stanovanj, obkroženih z zelenimi površinami in zasebno zeleno oazo na površini povezovalnega pritličnega dela z živilsko trgovino, banko ter gostinskim obratom. Pod njima je pogledu skrita podzemna štirietažna garaža.

Dodatna posebnost je ta, da je bila fasada v celoti že izdelana pred prihodom na gradbišče, kjer se jo je na stolpnico le še obešalo, pravi vlagatelj.

Dodatna posebnost je ta, da je bila fasada v celoti že izdelana pred prihodom na gradbišče, kjer se jo je na stolpnico le še obešalo, pravi vlagatelj.

Rastoder

Najvišji stanovanjski stolpnici v Sloveniji, ki ju predstavljajo tudi kot "projekt prihodnosti", sta zdaj že v celoti oblečeni v prepoznavno zlato barvo, gradnja je zaključena, v teku so le še dela v notranjosti objekta in urejanje okolice kompleksa. V obeh stolpih trenutno potekajo keramičarska dela, ki segajo do 10. nadstropja.

S prodajo stanovanj so zadovoljni

Investitor, Družba Rastoder, je sporočil, da prodaja stanovanj "poteka po načrtih". Kot pravijo, je trenutno zasedenih 65 odstotkov stanovanjskih kapacitet, prodane pa so vse poslovne enote v pritličju.

"Vsa dela potekajo v skladu z začrtano časovnico, tako da bodo stanovalci novo leto 2024 lahko pričakali že v novih stanovanjih."

Rastoder

Najboljša prodaja in največ povpraševanja je bilo po dvosobnih stanovanjih, kot pravijo, so ta res praktična. Zato so se pri Spektri v zadnjem trenutku odločili, da znotraj gradbenega dovoljenja dodajo nekaj enot, s čimer se je število stanovanj povečalo s prvotnih 208 na 214. Ob tem navajajo, da če odštejejo rezervacije, imajo na voljo le še 20 dvosobnih enot.

 "Vsi so nad videnim navdušeni"

Bodoče stanovalce v teh dneh tudi vozijo na oglede stanovanj, ki so jih kupili. Kot pravijo, so nad stanovanji navdušeni, nekateri celo toliko, da so dokupili še eno stanovanje, izbrali večjo enoto ali klicali prijatelje prek videoklica in priporočali nakup.

Kupci so navdušeni tudi nad posebnostjo kompleksa, saj bo imela Spektra zasebni fitnes, ki bo na voljo samo stanovalcem, prav tako bodo imeli na voljo zasebni park.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol