N. V. | 31. 7. 2023, 13:09

Zgražamo se nad cenami na Hrvaškem – ampak poglejte cene nastanitev v slovenskih turističnih krajih

Kamp Koren/Booking/posnetek zaslona/fotomontaža

Ne le na slovenski obali, visoke cene turističnih nastanitev so v vseh slovenskih turističnih biserih.

Medije zadnje čase polnijo objave o visokih cenah nastanitev na Hrvaškem. Slovenci se pritožujejo, da v primerjavi z večino zahodnoevropskih držav turisti na Hrvaškem ne prihranijo prav veliko denarja. Preverili smo, ali bi denarnica ostala nekoliko težja, če bi dopustovali doma – v Sloveniji.

Cene turističnih nastanitev

Koliko denarja so odšteli Slovenci, ki dopustujejo na Hrvaškem in se nad cenami pritožujejo, je odvisno glede na lokacijo nastanitve, kdaj so nastanitev rezervirali in kakšne storitve imajo vključene. Na spletni potovalni agenciji Booking trenutno ponujajo nastanitve na znanih turističnih krajih na Hrvaškem v razponu cen od sto do 350 evrov na noč – za družino z enim otrokom.

Booking/posnetek zaslona

Na družbenih omrežjih so se oglasili tudi nekateri Slovenci, ki nasprotujejo tistim, ki se pritožujejo nad cenami na Hrvaškem. "V Sloveniji ni nič cenejše," trdijo. Preverili smo, ali to drži. Na Bookingu smo raziskali, kakšne so cene nastanitev v nekaterih slovenskih turističnih biserih.

Slovenska obala

Za nastanitev na slovenski obali bo družina z enim otrokom odštela med 240 in 400 evri na noč. Nekoliko ceneje lahko družina biva le v nekaterih hostlih in motelih na obali. Bolj luksuzne nastanitve pa oddajajo tudi za 800 evrov na noč.

Booking/posnetek zaslona

Goriška regija

Preseneča, da ni prav ceneje, če se družina z enim otrokom odloči dopustovati v Goriški regiji, ki skriva veliko turističnih biserov: Bovec, Kobarid, Tolmin. Za nastanitve bo družina odštela med 150 in 550 evri na noč. 

Booking/posnetek zaslona

Bled in Bohinj

Tudi na Bledu in v Bohinju družina z enim otrokom ne bo bivala poceni. Za počitnice v teh krajih bo odštela med 230 in 500 evri na noč.

Booking/posnetek zaslona

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol