19. 1. 2024, 14:53 | Vir: STA

Pozor! Ceste zaprte zaradi snežnih razmer, zamude tudi v železniškem prometu

Bobo

Na slovenskih cestah je še vedno precej težav zaradi snežnih razmer. Po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste na delih ostajajo zaprte dolenjska in štajerska avtocesta ter vipavska hitra cesta, še vedno nastajajo tudi daljši zastoji zaradi nesreč in zdrsov tovornih vozil.

Štajerska avtocesta je zaprta med Blagovico in Lukovico proti Ljubljani. Dolenjska avtocesta je zaprta med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje vzhod proti Ljubljani. Vipavska hitra cesta je zaprta med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Ljubljani in Kopru. Na gorenjski avtocesti je zaprt izvoz Vodice iz smeri Ljubljane.

Po vsej Sloveniji poteka izločanje tovornih vozil, zaradi zimskih razmer velja prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone na cestah Novo mesto - Metlika, Soteska - Črmošnjice - Črnomelj in Jugorje pri Metliki - Štrekljevec - Ručetna vas ter na cesti Velenje - Mislinja. Prav tako velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cestah Col - Črni Vrh - Godovič in Spodnja Idrija - Godovič.

Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Na cestah v večjem delu Slovenije so plužne in posipne skupine, promet poteka počasneje. V prometnoinformacijskem centru pozivajo voznike, naj se na pot odpravijo prej kot običajno ter ne brez obvezne zimske opreme. Največ težav je možnih na avtocestnih vzponih ter na Primorskem, kjer so dodatne težave zaradi močnih sunkov burje.

Zaradi snežnih razmer nastajajo zamude tudi v železniškem prometu, so na družbenem omrežju Facebook sporočili pri Slovenskih železnicah. Okrog opoldneva je bila sicer proga med Zidanim mostom in Hrastnikom zaprta zaradi izjemnih vremenskih razmer, a je železniški promet od 13.35 ponovno vzpostavljen na obeh tirih.

Zaradi trajanja zapore bodo vlaki zamujali še nekaj časa. Iz Slovenskih železnic so sporočili, da se dežurne ekipe trudijo odstranjevati vse ovire, ki so nastale zaradi vremena. Organizacija nadomestnih avtobusnih prevozov pa zaradi ovir v cestnem prometu trenutno ni mogoča.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord