Uredništvo | 7. 8. 2023, 17:32

Pogovarjali smo se s turistko, ki je med poplavami izgubila psa Cooperja: "Z njim ni bilo nič narobe, razen …"

Facebook/Elena Lens

Čez vikend je po Facebooku zaokrožila obupana objava Elene Lens. Ob evakuaciji iz kampa Menina je z grozo ugotovila, da je izginil njihov družinski pes.

Kuža, ki sliši na ime Cooper, je ob vremenski ujmi izginil neznano kam. Medtem ko je mlada nizozemska turistka Elena z drugimi člani družine (mamo, očetom in mlajšo sestro) v naglici zapuščala kamp v Rečici ob Savinji, ki mu je grozila poplava, se je za njihovim štirinožnim prijateljem izgubila vsaka sled.

Agonija je naraščala iz ure v uro

Strah družine, da je Cooperja odnesla podivjana voda, se je iz ure v uro stopnjeval in preraščal v čisto grozo. Psa so poskušali najti tudi s pomočjo družbenih medijev, že kmalu po Elenini objavi na Facebooku je informacija o pogrešanem psu zaokrožila po različnih živalskih skupinah, objavo so delili tudi številni dobrosrčni posamezniki in posameznice.

Facebook/Elena Lens

"Pozdravljeni, med reševanjem pred poplavo smo izgubili psa. Še vedno upamo, da je živ. Če je kdo videl rjavega ridgebacka (pasma rodezijski grebenar, op. a.), naj mi čim prej sporoči. Ime mu je Cooper. Delite to objavo in nam pomagate!" se je glasil Elenin zapis. A Cooperja ni bilo od nikoder.

Ko se kamen odvali od srca

Pod objavo so se nabirali komentarji podpore in dobrih želja, da bi Cooperja čim prej našli. Na srečo se je avtorica zapisa ponovno oglasila, tokrat pa so bile njene besede pravi balzam za dušo "Cooper je najden, Hvala, hvala, hvala," je zapisala in dodala fotografijo, ki je povedala več kot tisoč besed.  

Njena objava je polepšala tudi dan na tisočim članov skupine Slovenia Travel Forum na Facebooku, ki so lahko v preteklih dneh le nemočno opazovali dogajanje v Sloveniji. Številni so se oglasili in izražali svoje olajšanje in srečo ob Cooperjevi najdbi. Z Eleno smo stopili v stik in jo vprašali, kaj se je pravzaprav dogajalo s Cooperjem in kdo ga je našel.

Facebook/Elena Lens

Iskali so ga ves dan

"Ko je izginil, je mama preiskala ves kamp. Dobila je tudi klic, da naj bi ga videli nekje blizu kampa, odhiteli smo tja, a ga ni bilo več nikjer," je dejala Elena in dodala, da je družina ves čas dobivala informacije in nasvete, kje bi lahko Cooper bil in kje naj ga še iščejo.

"Bili smo popolnoma izčrpani, ravno, ko smo jedli, je spet zazvonil telefon iz neznane številke," je nadaljevala. Glas na drugi strani jim je sporočil, da so Cooperja vendarle našli. Tekli so tja kot zmešani in res je bil tam, gasilci so ga namreč izsledili z iskalnimi psi.

Facebook/Elena Lens

”Z njim ni bilo nič narobe, razen to, da je močno shujšal, a trenutno doma dobro okreva," je povedala presrečna Elena. Njena objava o pogrešanem Cooperju je bila na Facebooku deljena več kot 20.000-krat, zaokrožila pa je tudi na Instagramu in TikToku. "Zahvaljujoč družbenim medijem in vsem ljudem, ki so nas podpirali in pomagali pri iskanju, nam je uspelo," je poudarila na koncu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol