R.S. | 11. 8. 2023, 20:10

Črna na Koroškem ni več črna ... novo ime za občino, ki preživlja težke čase

Instagram/romana.lesjak.1

Bila je odrezana od sveta, vendar so kljub temu tamkajšnji prebivalci navdušili Slovenijo z optimizmom. 

Pred desetletjem se je zaradi uspehov Tine Maze Črna na Koroškem začasno preimenovala v Zlato na Koroškem. Zdaj pa se je zaradi hudih časov, v katerih je potreben optimizem, začasno preimenovala v Svetlo na Koroškem. 

Črno na Koroškem so namreč pred kratkim hudo prizadele poplave. Prebivalci so bili nekaj časa celo odrezani od sveta. Trenutno se lahko do tja pride le iz Šoštanja čez Sleme. Kljub temu pa so tamkajšnji prebivalci s svojim optimizmom navdušili Slovenijo. Županja občine Romana Lesjak je na družbenih omrežjih objavila fotografijo, na kateri je popravljeno ime naselja. Namesto Črna na Koroškem zdaj piše Svetla na Koroškem. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romana Lesjak (@romana.lesjak.1)

Poseben varnostni režim

Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je z odredbo določil, da za območje Črne na Koroškem, Mežice, Solčave, Luč, Mozirja ter naselij proti Ljubnem ob Savinji od sobote do preklica zaradi varnosti velja poseben režim za dostop prostovoljcev. Izdal je tudi odredbo o ponedeljkovem delovanju vse kritične infrastrukture, je pojasnil.

"Da ne bomo koga izpostavili tem nevarnostim po nepotrebnem, je seveda tam treba imeti določen red, treba je imeti tudi optimalno število ljudi, nikakor ne preveliko," je pojasnil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol