R.S. | 24. 5. 2023, 10:50

Čudež v slovenskih gorah: turist zgrmel 200 metrov v globino in preživel

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Gorski reševalci so mu s hitrim posredovanjem rešili življenje. 

V slovenskih gorah sta se zgodili dve hudi nesreči. V obeh primerih je šlo za reševanje tujih turistov, ki so bili v gorah brez ustrezne zimske opreme, opozarja Gorska reševalna zveza Slovenije. V nedeljo so gorski reševalci s stene Prisanka reševali nemška planinca. Tja sta krenila brez derez in cepina, toplih oblačil in brez ustrezne opreme. Rešili so ju s pomočjo posadke helikopterja Slovenske vojske, na srečo pa sta jo odnesla brez poškodb. 

V ponedeljek se je zgodila še ena nesreča, tokrat na Mali Mojstrovki. Eden od planincev je z zelo zahtevne zavarovane planinske poti čez navpično steno zdrsnil 200 metrov v globino in pristal v snegu. V nesreči je utrpel hude poškodbe, a je preživel

"Verjetno gre hitremu posredovanju gorskih reševalcev GRS Kranjska Gora, posadke helikopterja Slovenske vojske z združeno GRZS - HNMP ekipo in pa veliki meri sreče zasluga, da je planinec padec po nam znanih informacijah preživel," so zapisali pri Gorski reševalni zvezi Slovenije. Reševalci so pomagali tujim planincem tudi na območju Rušnega vrha v bližini Črne prsti. Nepoškodovane so jih rešili bohinjski gorski reševalci.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord