8. 2. 2023, 20:31 | Vir: STA

Mama Ilke Štuhec pristala v bolnišnici

Žiga Živulovič jr./Bobo

Kot kaže, bo Darja Črnko morala na operacijo. Gre nedvomno za velik udarec za ekipo slovenske smučarke, saj je mama tudi njena glavna trenerka.

V Franciji se je poškodovala Darja Črnko, glavna trenerka in mama slovenske alpske smučarke Ilke Štuhec, je poročal Val 202 RTV Slovenije. Pri padcu si je zlomila nogo in so jo s helikopterjem odpeljali na operacijo v Bourg-Saint-Maurice. Ilka Štuhec bo nastopila na sobotnem smuku v Meribelu v francoskih Alpah, na katerem bo tudi ena izmed glavnih favoritinj za najvišja mesta.

Darja Črnko je bila leta 2017 tudi kandidatka za Slovenko leta.

Iz njene ekipe so že pred novico o poškodbi njene mame in trenerke Darje Črnko sporočili, da bo imela Mariborčanka v četrtek v Meribelu prost dan. Bo pa nastopila na petkovem zadnjem treningu pred smukom. Dan za počitek je ekipa načrtovala že pred prihodom v Francijo, navaja Siol.

Štuhec je na svetovnih prvenstvih doslej osvojila dve zlati kolajni. Naslova svetovne prvakinje v smuku je osvojila leta 2017 na SP v St. Moritzu in nato na naslednjem svetovnem prvenstvu leta 2019 v Areju.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord