N. V. | 10. 3. 2023, 10:09

Dejan Zavec v parlamentu komaj spregovoril: "Nisem si predstavljal, da je politika lahko tako zahtevna"

Borut Živulovič/Bobo

Pravi, da kot politik ne želi "biti glasen in neustvarjalen".

Poslanec Gibanja Svoboda in nekdanji boksarski šampion Dejan Zavec je v skoraj letu dni mandata v državnem zboru izgovoril le 72 besed, razkriva spletno orodje Parlameter.

Novinar oddaje Svet na Kanalu A je Zavca obiskal v boksarski telovadnici in preveril, zakaj je tako redkobeseden. Nekdanji boksarski šampion se je v parlamentu oglasil le dvakrat. To sta njegova dosedanja govora in hkrati edine besede, ki jih je izgovoril v parlamentu do zdaj:

  • "Hvala za besedo. Jaz mislim, da imamo tukaj veliko resnega dela, ne pa osebnega obračunavanja. Ministrica, močno in res iskreno vas podpiram. Hvala."
  • "Hvala lepa in pa lep pozdrav vsem. Zahvaljujem se vsem posameznikom in pa organizacijam, ki skrbijo za preudarno ravnanje s prehrano. Jaz bi pa želel poudariti samo to, da je na vseh nas sedaj eno zelo pomembno opravilo, da človek ne bo umrl od lakote zraven polnega krožnika. Hvala."
Žiga Živulović j.r./Bobo

Pravi, da kot politik ne želi "biti glasen in neustvarjalen. Zdi se mi nesmiselno, da povem na malo drugačen način, kar je povedano že 50-krat"

"Nisem si predstavljal, da je lahko politika tako živa in tako zahtevna," je dodal.

Pojasni, da se mu marsikdaj zdi logično, da česa ni dovoljeno početi, "a po zakonih se to lahko počne"Priznal je tudi, da je – odkar je poslanec – izgubil kar nekaj prijateljev.

Politični bonton

Novinar ga je tudi izzval, da si poskuša sam zavezati kravato. V prispevku je bilo videti, da ima s tem kar nekaj težav, čeprav mu je menda uspelo, ko so kamere ugasnile.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord