D. D. | 9. 6. 2023, 06:00

Denarja ni nikoli dovolj: 5 načinov, kako dodatno zaslužiti

Profimedia

Niste zadovoljni z vašim prihodkom? Predstavljamo vam nekaj idej, kako povečati stanje na vašem bančnem računu.

Pisanje člankov

Če imate vsaj malo smisla za pisanje in obvladate slovnico, potem se lahko lotite pisanja člankov. Gre za eno najbolj razširjenih del, ki jih lahko opravljate prek spleta, kadarkoli in od kjerkoli. Pišete lahko članke za spletne strani, bloge, SEO članke, objave za družbena omrežja itd.

Začetek bo verjetno težek, zato vam svetujemo, da kontaktirate čim več spletnih portalov in digitalnih agencij, ali potrebujejo dodatne pisce. Vendar se zavedajte, da boste na začetku verjetno morali kakšen prispevek napisati brezplačno, da se dokažete.

Možnosti za boljši zaslužek si lahko povečate, če znate pisati tudi v angleškem jeziku. Delo lahko dobite na spletnih straneh, ki so posebej namenjena iskalcem tovrstne zaposlitve. Seveda v tem primeru ne gre za pravo zaposlitev, temveč za delo, ki ga opravljate kot svobodnjak.

Izdelava spletnih strani

Podobno kot pisanje člankov je v času digitalizacije tudi izdelovanje spletnih strani zelo dober posel. Na tem področju je konkurenca zelo velika, zato je pomembno, da se znate prodati. Obstaja veliko spletnih tečajev, ki omogočajo, da se lahko z malo volje izdelave spletnih strani preprosto priučite sami. Delo je zanimivo, lahko ga opravljate od doma, dolgoročno pa vam lahko prinese vedno več prihodkov.

Profimedia

Virtualni asistent

V dobi digitalizacije veliko delodajalcev išče zunanje sodelavce, ki bi v njihovem imenu uporabnikom ponujali njihove storitve, nasvete in pomoč. Čeprav je tovrstno delo veliko bolj razširjeno v tujini, pa se vedno bolj uveljavlja tudi pri nas. Delo virtualnega asistenta je zelo raznoliko in zajema storitve potovalnih agentov, sprejemanje telefonskih klicev, odgovarjanje na elektronsko pošto, splošno delo z dokumentacijo itd. Če vas veseli administrativno delo, je to idealno za vas, hkrati pa si lahko nabirate izkušnje enako, kot če bi bili v pisarni fizično prisotni.

Upravljavec družbenih medijev

Podjetja se zavedajo, da je danes prisotnost na družbenih omrežjih nujna za ohranjanje starih in pridobivanje novih strank. Nekatera podjetja raje, kot da zaposlijo nekoga, tovrstno delo prepustijo zunanjim sodelavcem, ker so zanje manjši strošek. Kar je super za vse, ki želijo to delo opravljati iz domačega naslanjača. Enako kot izdelovanje spletnih strani tudi upravljanje družbenih omrežij zahteva kar nekaj znanja, ki pa se ga lahko priučite sami. Seveda je poznavanje slovnice nujno, saj lahko slaba priprava prispevka vrže slabo luč na celotno podjetje.

Varuška

Dodatni zaslužki se ne skrivajo samo v digitalnem svetu. Veliko družin išče pomoč v gospodinjstvu, predvsem na področju varovanja otrok. Delo varuške sicer ni preprosto, a če imate radi otroke, to ne bo problem. Starši po navadi potrebujejo varstvo iz nujnih razlogov, zato je tudi plačilo temu primerno. Če želite v samo nekaj urah dobro zaslužiti in hkrati uživati, je delo varuške idealno za vas.

Profimedia

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol