R. K. | 22. 12. 2022, 16:15

Denis Avdić je z 28-urnim dobrodelnim maratonom Slovenijo popeljal na vrtiljak čustev

Darja Štravs Tisu

Znanemu slovenskemu radijskemu voditelju se bodo med dogodkom pridružile številne prepoznavne Slovenke in Slovenci, obeta pa se tudi dobrodelni koncert.

Denis Avdić v slovenski prestolnici ponovno gosti najdaljši Denis Avdić Show. Tradicionalni 28-urni dobrodelni maraton Radia 1 in dm že od 5. ure poteka na ljubljanskem mestnem trgu. Voditelja sta Poleg Avdića še Jana Morelj in Miha Deželak. Na maratonu skupaj s poslušalci že osmič zaporedoma zbirajo sredstva za družine, ki so se znašle v socialni stiski.

Trojico voditeljev med dogodkom v studiu obiskujejo številni znani Slovenci, ki dogodek popestrijo z glasbenim nastopom ali pa jih preprosto navdušijo in nasmejijo s svojim obiskom.

Med drugimi so jih prišli pozdraviti že Balkan boys, Martin Golob, Cene Prevc, tekmovalci Masterchef Slovenija, Perpetuum Jazzile, Zoran Janković, Lado Bizovičar, Modrijani & Boom, Sašo Stare, Nika Zorjan, David Urankar, Jani Klemenčič, Slovenska vojska, Radenko Mijatović, Bepop Ladies in Sanja Modrič.

Darja Štravs Tisu

Napovedujejo še veliko več gostov, ob čemer so organizatorji namignili, da ekipa voditeljev ne ve, kdo vse bo prišel, zato bodo pogovori z gosti še toliko bolj pristni in spontani.

Obeta se tudi dobrodelni koncert

Po besedah Denisa Avdića je dobrodelni maraton vrtiljak čustev, na katerem 28-ur žonglirajo med smehom in solzami. Posebej, ko kličejo družine v stiski, poslušajo njihove tragične zgodbe in jim nato sporočijo, da jim bodo z zbranimi sredstvi polepšali praznike. 

V sklopu dogodka bodo na dobrodelnem koncertu na ljubljanskem Kongresnem trgu nastopili Vatra, Flirrt, Miran Rudan in Indesign ter California, na odru pa se jim bodo pridružili tudi radijski voditelji. 

Po koncertu bo ekipa voditeljev na Mestnem trgu vstrajala še do petka do 9. ure zjutraj, nato pa bodo sporočili, koliko denarja jim je uspelo zbrati. Kot so ob tem še zapisali, lahko denar prispevamo tako, da na številko 1919 pošljemo sms POMAGAM1 ali POMAGAM5.  

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ