R.S. | 30. 7. 2022, 08:12 | Vir: STA

Dež je znova zatajil: skromne padavine na požariščih

profimedia

Gasilci so razočarani, saj je dežja padlo manj kot dva litra. Razmere na požariščih bodo še naprej spremljali, kmalu pa naj bi se odločili, ali je na terenu še potrebna prisotnost gasilskih enot iz drugih regij.

Na požariščih na Krasu je noč minila mirno, dež pa je spet zatajil, je povedal Danijel Cek iz regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko.

Na požariščih naj bi padlo le od litra in pol do dva dežja na kvadratni meter. Nekaj padavin je sicer še napovedanih. Tudi na italijanski strani se razmere umirjajo, požar je omejen.

Bobo/fotomontaža

Ponoči je kljub prvim napovedim na komenskem Krasu ostalo 12, in ne okoli 50 gasilcev, saj so požarišče uspešno obvladali že pred nočjo, je danes pojasnil tiskovni predstavnik regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko Danijel Cek.

Požarna straža, 49 gasilcev z 18 vozili, pa je ponoči ostala tudi na območju velikega požara pri Kostanjevici na Krasu. Na tem območju je sicer petek minil mirno.

Pozorni na dogajanje

Razmere na požariščih bodo še naprej spremljali, kmalu pa naj bi se odločili, ali je na terenu še potrebna prisotnost gasilskih enot iz drugih regij, je dodal Cek.

Profimedia

V petek popoldne je namreč znova zagorelo na Velikem Ovčnjaku nad vasjo Šibelji v občini Komen. Gasilcem je tudi s pomočjo helikopterjev Slovenske vojske in policije požar uspelo omejiti, so se pa še pojavljala posamezna žarišča.

Gasilci so bili pozorni tudi na dogajanje v obmejnem pasu v Italiji, na območju hriba Brestovec. Tudi ta požar so v petek uspeli lokalizirati.

Padavine so bile na območju požarišč skromne, kljub napovedanim od 10 do 15 litrov dežja na kvadratni meter, je po Cekovih besedah padlo manj kot dva litra. Pri gasilski postaji v Komnu pa okoli sedem litrov na kvadratni meter.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.