A. B. | 14. 11. 2022, 15:01

Direktor Woop! nam je zaupal podrobnosti o nesrečnem dogodku v trampolinskem parku

Facebook/Woop!

V trampolinskem parku na Leskoškovi cesti v Ljubljani je pretekli konec tedna oseba med športno aktivnostjo na trampolinu padla v jamo pod trampolinom in se poškodovala. Po prvem odzivu direktorja smo ga povprašali o tem, kako in zakaj je prišlo do nezgode.

Generalni direktor parka Woop! Miran Razoršek je v prvem javnem odzivu na nesrečo v trampolinskem parku povedal, da je bil v nesreči udeležen "polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolinskega parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge". Oseba je v športnem parku, med treningom, padla med športne blazine in se huje poškodovala. "Nesrečo obžalujemo in poškodovanemu želimo čim hitrejše okrevanje," je takrat poudaril. 

Za naš portal je zaupal več informacij o nesrečnem dogodku. 

Delovnik ostaja nespremenjen, težava ni bila v objektu ali materialih 

Dogodek, ki se je v trampolinskem parku po navedbah Razorška zgodil prvič, je vse vpletene močno zaznamoval, a delovnik Woop! ostaja v tem trenutku nespremenjen, "saj sta tako objekt kot oprema v popolnoma brezhibnem stanju in ni botrovala nesrečnemu dogodku", pojasnjuje. Do nesreče je namreč prišlo ob napačnem pristanku pri izvajanju zahtevnega akrobatskega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka: "Profesionalni del parka je namenjen izkušenim skakalcem, ki prostor uporabljajo za svoje treninge," dodaja. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Borut Zivulovic/Bobo

"Akrobat je pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov. Gre za del športne infrastrukture, ki je del vseh gimnastičnih centrov in dvoran, namenjen pa je blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov," je za naš portal natančnejše informacije o dogodku razložil direktor trampolinskega parka. 

Varnosti posvečajo veliko pozornosti

"Varnost je prva in glavna prioriteta našega parka od samega odprtja pred petimi leti, in sicer imamo dnevne, tedenske in mesečne preglede celotne infrastrukture," tudi zaposleni se redno usposabljajo na področju upravljanja atrakcij in ukrepanja v primeru nesreč. Za konec je dodal, da skrbijo za redno preventivo in izobraževanje vsakega obiskovalca: "V tem primeru je žal prišlo do nesrečnega doskoka akrobata." 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol