6. 5. 2022, 12:49

TOLIKO sta za osebne namene porabili direktorica podjetja in njena mama

Adria Media arhiv, Shutterstock/fotomontaža
TOLIKO sta za osebne namene porabili direktorica podjetja in njena mama (foto: Adria Media arhiv, Shutterstock/fotomontaža)

Zaradi zlorabe položaja ali zaupanja jo najverjetneje čaka zaporna kazen. Kaj je Slovenka kupila z ukradenim denarjem?

Koprski kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper direktorico gospodarske družbe s slovenske obale in njeno mamo. Direktorica naj bi leta 2017 zlorabila položaj s tem, ko je brez soglasja družbenikov in v nasprotju z interesi družbe porabila skoraj 200.000 evrov sredstev družbe za osebne namene.

Denar naj bi porabila za delno plačilo kupnine nepremičnin, ki so nato postale njena last. Tako pridobljene nepremičnine je nato v letu 2018 "zavarovala" s hipoteko v korist njene mame, ki je bila izvedena na osnovi lažne posojilne pogodbe med direktorico in mamo.

Notarki, ki je to posojilno pogodbo overila, sta osumljenki prikrili, da je njena vsebina neresnična in s tem storili kaznivo dejanje overitve lažne vsebine, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Aleksandra Saša Prelesnik

Direktorico so ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja in kaznivega dejanja overitve lažne vsebine, ki ga je storila v sostorilstvu z materjo. 

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, za kaznivo dejanje overitve lažne vsebine pa kazen zapora do treh let, so še spomnili na policiji.

Kriminalistično preiskavo zlorabe položaja so kriminalisti pričeli na podlagi ovadbe finančne uprave, drugo kaznivo dejanje pa so zaznali med samo preiskavo, ki jo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo iz Kopra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.