14. 11. 2023, 07:54 | Vir: STA

Dnevi slovenskega turizma: treba je najti pravo ravnovesje med uporabo tehnologije in ohranjanjem človeškega stika

Bobo

Slovenska turistična organizacija (STO) dogodek organizira v partnerstvu z vsemi večjimi ustanovami s tega področja v Sloveniji. 

Dnevi slovenskega turizma se bodo danes nadaljevali s plenarnim zasedanjem. Osrednja tema bo umetna inteligenca in novi poslovni modeli v turizmu. Zvečer bodo podelili tudi najvišja priznanja s področja turizma.

"Uvajanje novih tehnologij, še zlasti pa umetne inteligence, poleg koristi prinaša tudi številna vprašanja," so zapisali na Slovenski turistični organizaciji (STO), ki dogodek organizira v partnerstvu z vsemi večjimi ustanovami s tega področja v Sloveniji.

Kot so poudarili, bo pomembno najti pravo ravnovesje med uporabo tehnologije in ohranjanjem človeškega stika. "Da bo slovenski turizem trendom na tem področju ne le sledil, ampak jih aktivno soustvarjal, bosta ključna razumevanje ter zaupanje vseh deležnikov," so prepričani na STO.

Udeležence bodo danes med drugim nagovorili minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije Andrej Prebil, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blaž Cvar, predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak in direktorica STO Maja Pak.

Osrednji del dneva pa bo plenarno zasedanje. Med napovedanimi govorci so tudi ustanovitelj podjetja Cleverland.io, agencije, specializirane za ustvarjanje digitalnih rešitev z uporabo naprednih tehnologij, Maarten Verschuere, organizator dogodka Polybius - pionirskega dogodka Web3 metaverse za potovalno industrijo Simone Puorto ter strokovnjak za poslovno upravljanje hotelov Sascha Dalig.

Dan bodo v Novi Gorici sklenili s podelitvijo najvišjih priznanj s področja turizma.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol