Amanda Buhinjak | 2. 12. 2022, 07:00

Dobrodelni teden na Metropolitanu: družinam v stiski omogočimo lepše praznike

Profimedia/uredništvo

December je čas, ko odpremo svoja srca in vanje spustimo dobrodelnost. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije bomo v tednu od 5. do 9. decembra v uredništvu Metropolitana organizirali dobrodelno zbiranje hrane. Pri tem lahko sodelujete tudi vi in nekomu polepšate vstop v novo leto. 

V mnogo družinah, ki so še lani lahko preživele brez pomoči, se posledice koronavirusa in vsega povezanega z njim kažejo na več načinov. Dodaten problem so tudi karantene šoloobveznih otrok in povečane potrebe po hrani, starši pa otrokom v času, ko so doma, in se šolajo od doma, ne zmorejo zagotoviti zadostnih količin hrane, pojasnjujejo na Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Združili smo moči in se ob začetku sodelovanja s sodelavci Metropolitana in medijske hiše Adria Media Ljubljana odločili odpreti svoja srca. 

Od 5. do 9. 12. bomo med 9. in 16. uro na naslovu uredništva Metropolitan - najdete nas na Bleiweisovi cesti 30 v Ljubljani - zbirali hrano za vse, ki si stežka privoščijo konkreten obrok na dan. 

Ob tem boste imeli priložnost spoznati tudi nas. Vse, ki za vas vsak dan pripravljamo novice, vas obveščamo o družbenih tematikah in vas motiviramo zato, da na življenje gledate kot na priložnost za neprestano rast in razvoj. Želimo vas spoznati in vam ponuditi priložnost, da nam zaupate svoje zgodbe, zato bomo z vami z veseljem poklepetali in ustvarili prispevke, ki jih bodo lahko prebrali naši bralci.

Pod streho Adria Media nastajajo raznovrstne vsebine, polne navdihujočih zgodb. Te najdete na portalih Aktivni.si, Avto magazin, Cosmopolitan Slovenija, ELLE Slovenija, Govori.se in revija Story, Sensa Slovenija in Metropolitan.

Uredništvo

Spoznajte novinarje Metropolitana in darujte

Pomoč si želimo ponuditi vsem vključenim v ZPMS, ki s svojimi programi stremi k dvigu kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin. Pika Jamšek, mag. soc. del. in strokovna sodelavka ZPMS, nam je pojasnila, da pomoč od tovrstnega zbiranja pretežno prejemajo družine z mladoletnimi otroki ali družine z otroki s posebnimi potrebami. "Seveda gre vedno za primere iz socialno šibkih okolij, ki potrebujejo finančno ali materialno podporo za vsaj nekoliko dostojnejše življenje," pojasnjuje, prav zato bo naša skupna akcija namenjena tovrstnim družinam po vsej Sloveniji. 

Med 5. in 9. decembrom se zato oglasite na našem naslovu – le skupaj nam lahko uspe. Zaželena je vsakršna hrana z dolgim rokom uporabe, ki ne zahteva hladilnika. Z veseljem sprejmemo tudi izdelke in pripomočke za osebno higeno. "Higienske potrebščine družinam v stiski predstavljajo prav tak zalogaj kot hrana, saj so ti izdelki običajno še dražji," ob tem poudarja strokovna sodelavka ZPMS. Predloge za darovano hrano najdete na spodnjem seznamu:

Uredništvo

Kako do nas? 

Da se ne boste izgubili in da bo hrana zagotovo prišla v prave roke, smo za vas pripravili kratek videoposnetek poti, ki jo boste 'prepotovali' do vhoda v naše poslopje. Na ciljni točki boste spoznali nas, zaupali nam boste lahko svoje zgodbe, prebrali vsebine in domov odnesli revije naše medijske hiše.

Veselimo se srečanja z vami in skupaj pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo bolj kot kadarkoli. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.