STA/M.P. | 17. 8. 2022, 15:28

Dobrodošla NOVOST: bomo zdaj kaj raje potovali z vlakom?

Bobo

Slovenski javni promet je pogosto deležen kritik, zato je vsaka izboljšava na tem področju še kako pomembna. Poglejte, katera znana postaja je zasijala v sveži podobi!

Novi tiri, novi otočni peroni, lepo obnovljeno postajno poslopje - vse to je rezultat prenove in nadgradnje železniške postaje v Grosuplju. Še več, poskrbeli so tudi za to, da posamezne perone povezuje podhod, prehod pa je možen prek cele železniške postaje.

Obnova v višini 24 milijonov evrov

Levji delež sredstev za obnovo in nadgradnjo je prispevalo ministrstvo za infrastrukturo. Z deli na železniški postaji so začeli maja lani. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Občina Grosuplje (@obcinagrosuplje)

Še dodatni podhod je zgrajen pri Sončnih dvorih, kar potnikom omogoča varno prečkanje tirov in lepo urejen dostop od tam pa do glavne železniške ali avtobusne postaje oziroma do centra mesta.

Vsi dostopi na železniški postaji so prilagojeni invalidom in funkcionalno oviranim osebam. 

Se železniškim postajam obetajo boljši časi?

Tudi na železniški postaji Zagorje je načrtovana ureditev železniške postaje z obnovo tirov, prenovo čakalnic in sanitarij ter umestitev izven nivojskih dostopov - nadhodov.

Predvidena je namreč gradnja nadhoda za bodoče potrebe daljinskega vodenja železniškega prometa in povečanje varnosti za potnike z izven nivojskim križanjem proge. 

V sklopu projekta je predvidena tudi gradnja dveh novih peronov s peronskimi nadstrešnicami in zunanja ureditev ob postajnem poslopju ter dodatnih 70 parkirnih mest, obračališče in postajališče za avtobuse.

Predvidena je tudi delna prenova obstoječega postajnega poslopja, ki zajema čakalnico, nove sanitarije in kotlovnico. Naložba je vredna 19,1 milijona evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol