P.M. | 22. 12. 2022, 06:00

Čudovita božična gesta celjskih otrok: tako so razveselili občane (FOTO)

Profimedia

Skupaj z vzgojiteljicami in učiteljicami so na zelo ganljiv način mnogim polepšali prihajajoče praznike.

Mestna občina Celje je v sodelovanju s celjskimi vrtci in osnovnimi šolami letos prvič med občanke in občane poslala Dobrosrčnice. Njihova osnovna ideja je skrb za ohranjanje pisane slovenske besede, spodbujanje mladih k razvijanju ročnih spretnosti, tradicionalen način prenašanja lepih želja v času božično-novoletnih praznikov ter zgleden primer dobre prakse medgeneracijskega povezovanja v lokalni skupnosti.

Uredništvo

Vsak otrok je izdelal od 4 do 5 unikatnih voščilnic

Skupno to pomeni 20.700 voščilnic, kolikor je tudi registriranih gospodinjstev v Mestni občini Celje.

"Verjamemo, da so Dobrosrčnice razveselile vsakega naslovnika. Še posebej smo si želeli, da bi se dotaknili tudi src tistih, ki se v teh predprazničnih dneh počutijo osamljene," pravijo na mestni občini.

Uredništvo

Ob tej priložnosti so se zahvalili vsem otrokom iz celjskih vrtcev in osnovnih šol, ki so izdelali čudovite voščilnice in nanje napisali svoje želje, kakor tudi njihovim ravnateljicam in ravnateljem, ki so jim pomagali podpreti ta edinstveni projekt.

Besedilo, ki so ga zapisali na Dobrosrčnicah

Občanom in občankam so predstavili, zakaj so voščilnice naredili: "Z Dobrosrčnico vam želimo z unikatno, posebej za vas izdelano voščilnico, izreči vse dobro v prihajajočih prazničnih dneh in v novem letu."

Uredništvo

"Dobrosrčnica naj polepša vaš dom ali pa jo s svojim osebnim voščilom pošljite komu, ki ga imate radi, in tako pomagajte ohranjati običaj ročno napisanih dobrih želja ob koncu leta."

Ob tem so jim zaželeli, da bi jim božični čas podaril toplino, bližino najdražjih, razumevanje, veselje in upanje. Ter da bi bili v prihajajočem letu zdravi, srečni in pogumni.

Uredništvo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol