R. K. | 20. 12. 2022, 17:34

Dokončno slovo Bojana Šrota: v Celju po 24 letih prisegel novi župan

MO Celje/Aleksandra Saša Prelesnik/fotomontaža

33-letni Matija Kovač, ki bo odslej vodil celjsko občino, je ob slavnostni prisegi nekaj besed namenil tudi svojemu predhodniku.

Letošnje supervolilno leto je tudi na lokalni ravni prineslo nekatere večje spremembe. Tudi v Celju, kjer je, po tem, ko se je po 24 letih od županskega stolčka poslovil Bojan Šrot, na konstitutivni seji Mestnega sveta Mestne občine Celje že prisegel novi župan Matija Kovač. Priseglo je tudi 33 mestnih svetnikov, ki so bili izvoljeni na nedavnih lokalnih volitvah.

Mandat v novem sklicu mestnega sveta so začeli s slavnostno prisego in se vpisali v knjigo županov Mestne občine Celje in svetnikov Mestnega sveta Mestne občine Celje. 

Ob prejemu županske lente je imel Kovač pozdravni govor, v katerem se je med drugim zahvalil tudi svojemu predhodniku in pohvalil njegov način dela in vodenja mesta. Kot je dejal, je njima veliko prispeval k široki politični vključenosti in političnemu sodelovanju v celjski samoupravi. "Zahvala gre tudi za vse opravljeno delo, ki ga je v tako dolgi dobi res težko izmeriti," je povedal.

Znano je, komu bo namenil podžupanski mesti

Izrazil je prepričanje, da bo mestni svet tudi v novi sestavi negoval že tradicionalno poznano kulturo spoštljive medsebojne komunikacije in soustvarjal pogoje za vzpostavitev tega organa kot foruma za vsebinsko, domišljeno in v prihodnost zazrto razpravo.

MO Celje

Dejal je, da je v preteklih dneh k pogovorom že povabil vse politične skupine in da so se prav vse pozitivno odzvale ter povedal, da bo podžupanski mesti namenil dvema največjima svetniškima skupinama v novi sestavi mestnega sveta - Celjski županovi listi Slovenije in Gibanju Svoboda. Kdo bo zastopal prvo, še ni znano, podžupan iz Gibanja Svoboda pa bo Uroš Lesjak.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol