A. B. | 22. 3. 2023, 06:53

Dokumentarni film o Sloveniji je na Japonskem očaral: prejeli smo častitljivo nagrado (VIDEO)

Profimedia

Na festivalu je sodelovalo več kot sto držav, a je prepričala prav naša. Poglejte si ta čudovit videoposnetek, ki prikazuje najlepše destinacije Slovenije. 

Festival japonskega svetovnega turističnega filma 2023 je potekal v Šigi na Japonskem od 14. do 16. marca. V letošnji, že 5. izvedbi, je bilo prijavljenih 1418 filmov iz več kot 100 držav, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). "Vsem je bilo skupno to, da prikazujejo moč videa pri navdihovanju gledalcev za potovanja in spodbujajo kulturna doživetja," so zapisali. 

Dokumentarni film Slovenia Green je na festivalu prejel zlato nagrado v kategoriji turističnih dokumentarnih filmov.

Dokumentarni film Slovenia Green

Med 20 nagrajenimi videi iz vsega sveta v kategorijah, povezanih s promocijo turističnih destinacij in letos prvič tudi kategorijo za turistične dokumentarne filme, je bil tudi slovenski dokumentarni film Slovenia Green. Gre za prvi dokumentarni film, ki je nastal na STO v sodelovanju z ekipo Karata Film in v 28 minutah celovito prikaže zeleno misel in delovanje deležnikov slovenskega turizma v praksi, so razložili. 

Profimedia

Promocijsko-dokumentarni film Slovenia Green sledi kolesarski poti Slovenia Green Gourmet Route, ki je v letu 2021 nastala v sodelovanju Slovenske turistične organizacije in Konzorcija Slovenia Green ter destinacij, skozi katere vodi. Rdeča nit povezuje zgodbe dobitnikov znaka Slovenia Green.

Predstavi trajnost skozi oči domačinov, predstavnikov destinacij in turističnih ponudnikov. Film gledalca popelje na kolesarsko popotovanje Aljaža Tepine od Ljubljane do Posočja, Goriških brd, Vipavske doline in Krasa ter nazaj skozi prestolnico v Sevnico, Podčetrtek, Ptuj in Maribor ter razkriva, kako zelena zgodba Slovenije živi v praksi.

Nagrajen videoposnetek Slovenia Green (Zelena Slovenija, op. a.) si lahko ogledate na spodnji povezavi: 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ