Uredništvo | 18. 3. 2024, 21:30

Dragić spregovoril, kakšno bo njegovo življenje po zaključku kariere

Profimedia

Goran Dragić je v intervjuju za Tednik spregovoril tudi o tem, kakšno življenje ga čaka po zaključku športne kariere.

Trenutno se v Sloveniji mudi slovenski košarkarski as Goran Dragić, družba pa mu dela partnerica Greice Murphy. Dragić in Murphyjeva sta si tako že ogledala Ljubljano, med drugim pa sta obiskala pediatrični oddelek na UKC Ljubljana. V luči njegove prihajajoče tekme pa je Dragić stopil tudi pred kamero in za Tednik sodeloval v intervjuju.

Profimedia

Goran Dragić bo imel 24. avgusta poslovilno tekmo, s katero bo zaključil svojo športno kariero. En dan prej pa bo gala dogodek. Kot je povedal Dragić, bomo takrat lahko videli veliko igralcev, s katerimi je tudi sam kdaj igral. Na tekmi bosta zaigrala tudi Luka Dončić in Nikola Jokić, za njun prihod pa je zaslužen Dragić. "Vsi smo prijatelji. Poklical sem ji po telefonu in povedal za ta dogodek. Vsi so se odzvali zelo pozitivno in privolili, da bodo prišli," je povedal ter dodal, da bodo zraven igrali tudi drugi igralci.

Kot že omenjeno, bo en dan prej potekala gala večerja. "Smisel te večerje je, da vsi igralci pridejo in da tudi sponzorji in da imamo gala dogodek. To pomeni, da bomo imeli draft. Poklicali bomo dva igralca na oder, ki bosta izbirala svoje ekipe. Imeli bomo tudi glasbene točke. Imeli bomo tudi tiho dražbo, sredstva gredo v dobrodelne namene," je pojasnil košarkarski as.

Dobrodelna organizacija Dragića je sedaj začela sodelovati z Botrstvo v športu za socialno ogrožene športnike. Gre sicer za širši projekt, v katerem je vključen tudi Olimpijski komite ter tudi športni program RTV. Ta projekt je namenjen izjemni dostopnosti športa zlasti za mlade. "Za vsakega otroka je bil šport dostopen. Zdaj je šport postal zelo drag," je primerjal svojo mladost z zdajšnjo. "Ko sem bil mlad, je bilo vse bolj dostopno." S košarko se je začel ukvarjati tako, da so ga vprašali iz ekipe, če bi bil pripravljen igrat.

"Rekel sem, zakaj ne. Šel sem dol in odigral to tekmo in me je trener vprašal, ali bi igral košarko. Rekel sem ja. In tako sem začel."

Kam bo šel denar?

80 odstotkov zbranih sredstev gre v Botrstvo v športu, 20 odstotkov pa gre v Goran Dragić fundacijo. Sami nato ta denar darujejo naprej, doseči pa želijo, da se mladi fantje in dekleta vrnejo na igrišča. "Spominjam se, ko sem bil mlajši. Igrišča so bila polna, tako da je to tisto, kar poskušamo doseči,« je dodal Dragić. Botrstvo pa bo omogočal mladim dostop do športa, »da bo še več Dončićev, še več Dragićev".

Žiga Živulović jr. /Bobo

Med drugim je Dragić odgovoril tudi na vprašanje, kako si predstavlja svoje življenje po koncu svoje hektične kariere. "Predstavljam si, da bi ostal v košarkarskem svetu. Seveda je moje življenje v Miami. Pogovarjam se, da bi delal za Miam Heat organizacijo. Je pa res, da je to še vse nekako v pogovorih," je razložil. Dejal je, da je zaradi kariere izgubil veliko časa z otroki, zdaj pa poskuša to nadoknadit. Zdaj je on zadolžen za skrb otrok, veliko časa preživlja z njimi, kar ga tudi veseli.

In kaj mu je omogočilo, da je prišel do sem, kjer je?

"Prvo bi omenil moja starša. Zmeraj sta mi dala veliko podporo. Imel sem tudi svoj cilj, željo, da postanem profesionalni košarkaš," je povedal Dragić. Izpostavil je tudi, da je imel veliko srečo, da ni imel veliko poškodb. Nato pa je spoznal prave ljudi in agenta. Nato pa je tudi trda volja, da treniraš in verjameš vase, je zaključil košarkar.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord