J. B. | 3. 3. 2023, 16:29

Dramatični prizori v Ljubljani: protestniki zasedli stari bežigrajski stadion, policija na izhodu popisuje ljudi (FOTO)

Uredništvo

Po dolgih letih je legendarni nogometni objekt v prestolnici oživel. Toda varuhom reda in miru to ni bilo prav nič po godu ...

Tako v Ljubljani kot tudi v Mariboru so danes znova protestirali. Na ulice dveh največjih slovenskih mest so se podali predvsem mladi, ki so bili vnovič zelo ostri predvsem do vlade Roberta Goloba, ki je bila po njihovem pred volitvami polna zelenih obljub.

V gibanju Mladi za podnebno pravičnost so s protestom želeli opozorili na ignoranco oblastnikov do reševanja okoljske krize in jih pozvali k ukrepanju.

Uredništvo

V Ljubljani so protestniki na svoje zahteve sprva opozarjali v središču slovenske prestolnice. Kasneje so se odpravili za Bežigrad, kjer so zasedli kar stari nogometni stadion. Plečnikov Centralni stadion, ki že vrsto let propada, je trenutno zaprt, vstop nanj pa prepovedan.

Uredništvo

Kljub temu so protestniki zasedli notranjost stadiona, na katerem je svoje domače tekme nekoč igral nogometni klub Olimpija, zaradi česar so se znašli tudi pod drobnogledom policije. Varuhi reda in miru so na izhodu popisovali protestnike.

Sadili so drevesa

Ali protestnikom, ki so na zelenici celo posadili nekaj dreves, zaradi vstopa na stadion, ki je v lasti podjetnika Joca Pečečnika, grozi kakršnakoli kazen, za zdaj ni znano.