R. K. | 12. 12. 2022, 17:37

Državna tožilka že tretjič napihala za volanom

Nace Hočevar/STA

Policisti so jo ustavili, ko se je vračala s službene poti. Razlog, da so jo izločili iz prometa, naj bi bila nezanesljiva vožnja.

Tožilko Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota (ODT) Anico Šoštarič, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola v zadnjih letih že dvakrat razburjala javnost, so policisti konec novembra znova ujeli opito za volanom. Dogodek je potrdil tudi ODT v Murski Soboti Drago Farič in proti njej napovedal disciplinski postopek.

Šoštaričevo so policisti pijano prvič ustavili februarja 2019. Takrat je napihala več kot dva promila, kar je štirikrat več, kot je dovoljeno. Na alkotestu pa je bila pozitivna še septembra 2021, ko je povzročila prometno nesrečo z materialno škodo. Tudi takrat je alkotest pokazal stopnjo alkohola v organizmu, ki je bila nad dovoljeno za vožnjo motornega vozila, poroča Večer. Obakrat so proti njej uvedli disciplinski postopek.

Policisti so jo po navedbah omenjenega medija zaradi nezanesljive vožnje ustavili tudi 24. novembra letos, ko se je vračala z obravnave na okrajnem sodišču v Gornji Radgoni, kjer je bila na službeni poti. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pozitiven.

Daniel Novakovič/STA

Predvidene različne sankcije

Vodja ODT v Murski Soboti Drago Farič je nov prekršek Šoštaričeve potrdil: "Zaposlena tožilka na Okrožnem državnem tožilstvu Murska Sobota je dne 24. novembra 2022 storila prometni prekršek. Preizkušena je bila z alkotestom. Uradnih podatkov o tem še nimam, saj sem za podatke zaprosil Okrajno sodišče v Ljutomeru. V primeru, če je bil rezultat pozitiven, bom proti tožilki ukrepal tako, da bom vložil pobudo za uvedbo disciplinskega postopka," je dejal za Vestnik.

Po njegovi oceni gre za hujšo disciplinsko kršitev, pri čemer ni izključeno niti prenehanje funkcije, je povedal za Sobotainfo.

Šoštaršičeva je imela januarja 2020 zaradi alkohola težave tudi na delovnem mestu, kjer je kazala znake alkoholiziranosti, zato so jo poslali domov. Tudi takrat je Farič proti njej sprožil disciplinski postopek, so spomnili pri Večeru. Sankcije, ki jo lahko za takšno kršitev doletijo, so pisni opomin, zmanjšanje plače, ustavitev napredovanja, premestitev na drugo državno tožilstvo ali prenehanje funkcije državnega tožilca, so še navedli in dodali, da naj bi jo zaradi kršitev leta 2019 in 2021 doletel le opomin.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol