7. 12. 2023, 23:02 | Vir: STA

Kdo so novi državni sekretarji, ki bodo pri reševanju nakopičenih težav pomagali novima ministroma?

Žiga Živulovič jr./Bobo

Vlada je imenovala nove državne sekretarje na dveh ministrstvih, ki sta dobili novo vodstvo.  

Vlada je danes po potrditvi novih ministrov na dopisni seji imenovala nove državne sekretarje v ministrstvih za javno upravo ter za naravne vire in prostor. Državna sekretarka na slednjem je postala Lidija Kegljevič Zagorc, medtem ko bosta na ministrstvu za javno upravo državna sekretarja še naprej Mojca Ramšak Pešec in Jure Trbič.

Nova ministra Franc Props in Jože Novak.

Nova ministra Franc Props in Jože Novak.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Dozdajšnji državni sekretar odslej minister

Potem ko je DZ je danes potrdil Jožeta Novaka za ministra za naravne vire in prostor ter Franca Propsa za ministra za javno upravo, je vlada imenovala še državne sekretarje v obeh ministrstvih.

Jože Novak je bil doslej državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor, z imenovanjem na ministrski položaj mu je ta funkcija prenehala in nanj je vlada imenovala Lidijo Kegljevič Zagorc.

Lidija Kegljevič Zagorc in Valentin Hajdinjak.

Lidija Kegljevič Zagorc in Valentin Hajdinjak.

Rasto Božič/STA

Nova sekretarka tudi članica uprave Darsa

Kegljevič Zagorčeva je po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka gradbeništva. Doktorirala je s področja investicijskih procesov, prostorskih investicij, njihove obravnave ter vrednotenja, trenutno pa je članica uprave Darsa, so po dopisni seji vlade sporočili z urada za komuniciranje (Ukom).

Na ministrstvu za javno upravo pa tudi pod novim ministrom Propsom državna sekretarja ostajata Mojca Ramšak Pešec in Jure Trbič. Vlada ju je namreč danes najprej razrešila in nato ponovno imenovala na položaj.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol