Uredništvo | 9. 2. 2024, 14:51

Na tradicionalnem dunajskem opernem plesu tudi Janez Janša s svojo Urško (FOTO)

Instagram/jjansasds

Dunajskega opernega plesa se vsako leto udeležijo številne znane osebnosti, slavnostna gostja je bila letos Priscilla Presley, na dogodku pa je užival tudi Janez Janša s soprogo Urško Bačovnik Janša.

Tradicionalni dunajski operni ples, ki se je v avstrijski prestolnici odvil v četrtek zvečer, velja za najznamenitejši avstrijski družabni večer leta. Ima tudi dobrodelno noto, saj vsak obiskovalec prispeva doplačilo na vstopnico in gostinsko ponudbo, ki gre v dobrodelne namene.

Vsako leto se ga udeležijo številne znane osebnosti, letos pa sta bila po objavi na Instagramu sodeč med gosti dogodka tudi prvak stranke SDS Janez Janša in njegova soproga Urška Bačovnik Janša, poroča N1.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janez Janša (@jjansasds)

Slavnostna gostja Priscilla Presley

Slavnostna gostja letošnjega plesa, že 66. po vrsti, je bila sicer Priscilla Presley, nekdanja žena ameriškega kralja rokenrola Elvisa Presleyja. Na dogodek je prišla v spremstvu avstrijskega podjetnika Richarda Lugnerja, ki spada med najbolj znane obiskovalce dunajskega opernega plesa in je pomembni finančni podpornik gala slovesnosti.

Operni ples, ki velja za vrhunec sezone dunajskih plesov in je priložnost za srečanja med umetniki, politiki, poslovneži in ljubitelji plesa, v Dunajsko opero vsako leto privabi 5.000 obiskovalcev, prek televizijskih sprejemnikov pa ga spremlja več milijonov gledalcev po vsem svetu.

Avstrijska prestolnica sicer na sezono gosti več kot 450 plesov, med najbolj priljubljenimi prizorišči pa so poleg opere tudi palača Hofburg, nekatere izobraževalne ustanove in dunajska mestna hiša, še piše N1.

Organizacija takšnega dogodka seveda ni mačji kašelj: za postavitev plesne dvorane morajo delavci položiti okrog 170 plošč v velikosti dveh kvadratnih metrov. Opremijo jo tudi z drugimi elementi, ki posebej za dogodek vsakič pripeljejo iz skladišča v Spodnji Avstriji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol