A. B. | 29. 4. 2022, 07:03 | Vir: STA

Zelenski na naslovnici revije Time: "Grozote nas prisilijo, da zapremo oči"

Profimedia

Medtem ko mi mirno spimo, so njegove misli podivjane. Novinarju je dovolil vstopiti v svet, v katerem je vojna uničila več življenj, kot jih znamo prešteti. Takega ga še nismo spoznali. 

Dva tedna v mesecu aprilu je ameriški novinar Simon Schuster za revijo Time spremljal to, na kar ni nihče nikoli pomislil – kako se z razmerami v Ukrajini iskreno in brez cenzure sooča ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. 

Njegova zgodba je pristala na naslovnici kultne revije in kliče po tem, da prisluhnemo njegovi zgodbi. 

Noči so najtežje. Po glavi se mi vrti ista misel: "Dovolil sem si zaspati, kaj pa zdaj? Vem, da se ponovno nekaj dogaja." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

"Nekje v Ukrajini bombe še padajo. Civilni prebivalci so še vedno ujeti v kleteh ali pod ruševinami. Rusi še vedno izvajajo vojne zločine, posilstva in mučenja. Njihove bombe uničijo cela mesta. Mesto Mariupol in njegovi zadnji branilci so oblegani. Na vzhodu se je začela kritična bitka," piše Schuster v reviji Time.  

Med vsem tem mora Zelenski, komik, ki je postal predsednik, še vedno ohranjati angažiranost sveta in prepričati tuje voditelje, da njegova država potrebuje njihovo pomoč prav zdaj, za vsako ceno. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

Zelenski je novinarju zaupal: "Ljudje to vojno spremljajo prek Instagrama, prek družbenih omrežij. Ko jih bo želja po spremljanju minila, bodo šli preprosto naprej." 

"Grozote nas prisilijo, da zapremo oči. Je veliko krvi. In je ogromno čustev," je še dodal Zelenski. 

"Večino noči, ko pregleda svoj dnevni red, je njegov seznam nalog manj povezan s samo vojno kot z načinom, kako se dojema. Njegovo poslanstvo je, da svobodni svet doživi to vojno tako, kot jo doživlja Ukrajina: kot stvar lastnega preživetja," so zapisali v svetovno znani reviji. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord