R.S. | 7. 7. 2023, 09:02 | Vir: Cosmopolitan

Nepričakovano slovo: priljubljena ljubljanska trgovina s slaščicami zapira vrata

Facebook/Emazing Cake Shop

"To obdobje je zame in vse vpletene srce parajoče. Žalujemo," je zapisala Ema Koselj. 

Da bo z 31. julijem vrata zaprla priljubljena trgovinica s slaščicami, Emazing Cake Shop, je prek družbenega omrežja Instagram sporočila Ema Koselj, lastnica in ustanoviteljica blagovnih znamk Emazing creations in Emazing Cake shop. Ta se je svojim sledilcem oglasila na Instagramu in uvodoma povedala: "Lep pozdrav, dragi moji. V bistvu ne morem prav olepšati situacije, tako da bom kar objavila te storyje. Sem se zelo trudila, da bi jih takole posnela, ampak ne zmorem ..."

Nato je sledila fotografija z napisom "to je slovo" in iskren zapis. "Razmere na trgu nam že več let ne prizanašajo. Prišli pa smo do točke, ko je poslovanje postalo nevzdržno in situacija ni več obvladljiva. Zapiramo. To odločitev smo bili primorani sprejeti oziroma bolje rečeno - smo izčrpali vse možnosti in druge poti za nas več ni. Stroški so se v zadnjih letih postopoma, a eksponentno zvišali za 350 odstotkov."

Številni stroški, ki so postali neobvladljivi

Podjetje se je soočalo s številnimi težavami. "Če bi bila recimo najemnina edini strošek podjetja, ki bi se povišal, bi še nekako lahko obvladovali situacijo in minimalno prilagodili cene naših izdelkov. Tako pa so se zvišali stroški najemnin, prispevkov, davkov, sestavin, materialov, plač in dodatkov, opreme, energentov, računovodstva, dostav ... Edina možnost, ki to v resnici sploh ni, bi bilo nehumano zvišanje cen naših izdelkov. Tudi s tem ne bi ničesar rešili. Vsi vemo, da nihče ne bo plačal 15 evrov za kos torte". Novih naročil ne sprejemajo - potrebujejo dovolj časa, da se lahko posvetijo zaprtju trgovine. 

Ustanoviteljica Ema Koselj je zaradi zaprtja trgovine zelo potrta. "To obdobje je zame in vse vpletene srce parajoče. Žalujemo. Vem, da sem naredila absolutno vse, kar je bilo v moji moči, da bi naše sanje preživele, ampak zato ni nič lažje. Konec je neizbežen. Vem, da sem v svoje podjetje vložila vse, kar sem imela in še mnogo več. Vsa leta trdega dela, neprespanih noči, nehumanih razmer, preprek in izzivov, čudovitega znanja, odrekanj, zapostavljanja družine, zamujenih priložnosti, druženj s prijatelji, praznovanj ... Vem, da vse to ne bo zaman. Vem, da svet ne more biti tako krut. Verjamem, da se splača biti pošten in živeti s čisto vestjo."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol