STA/M.P. | 3. 1. 2023, 20:19

Preverite, kje vas v prihodnjih dneh čakajo cestne zapore

Žiga Živulovič jr./Bobo

Na pot se je vedno dobro odpraviti dobro pripravljen.

Na naših cestah so nekatere delovne zapore, pred katerimi prav tako lahko nastajajo zastoji, še posebej v času povečanega števila tovornih vozil.

Gorenjska avtocesta (A2)

V torek in petek, 3. in 6. januarja bo med Lescami in Radovljico proti Jesenicam, med 7.30 in 13. uro, promet potekal po enem pasu zaradi nakladanja izrednega tovora.

V sredo in četrtek, 4. in 5. januarja bodo dela med 8. in 17. uro, in sicer med priključkoma Jesenice zahod in vzhod proti Avstriji (zapora pospeševalnega pasu) ter na odseku Brezje - Podtabor v obe smeri (zapora odstavnega pasu).

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici je zaprt izvoz Nove Jarše iz smeri Zadobrove ter servisna cesta med Bratislavsko in Leskoškovo cesto proti Zadobrovi.

Cesta Ljubljana-Zadvor (Litijska cesta) v Sostrem bo zaprta predvidoma do 9. marca.

Nekatere druge ceste:

Cesta Ljubljana (Litijska) - Zadvor, v Sostrem bo zaprta od 3.1. 2023 do 9. 3. 2023. Obvoz do 3,5 in nad 7,5 tone bo označen in urejen.

Podtabor - Tržič - Ljubelj, v Tržiču, pri predorih, popolna zapora, sanacija zemeljskega plazu, do 5. 1. 2023. Čez prelaz Ljubelj proti Avstriji je dovoljeno samo za lokalni promet. Iz smeri Avstrije proti Sloveniji je promet možen do Podljubelja.

Žaga - Kobarid, pri Kobaridu, popolna zapora, rekonstrukcija ceste, do 23. 1. 2023.

Previdno tudi zaradi manjše vidljivosti

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste megla v pasovih zmanjšuje vidljivost ponekod po Sloveniji, še najbolj izrazito na Primorskem v okolici Nanosa. Naprošena je previdna in prilagojena vožnja.

S 1. januarjem 2023 ni več mejnega nadzora na meji s Hrvaško, potrebna je previdna vožnja, saj se na prehodih še vedno lahko pojavijo počasna ali stoječa vozila.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol