9. 7. 2023, 19:06 | Vir: STA

Drama v Kopru: v dvigalu športne dvorane ostali ujeti mladoletni rokometaši, več jih je končalo v bolnišnici

Profimedia

Očividcem je uspelo vrata dvigala delno odpreti, da so lahko pretresenim otrokom izročili vodo in dovajali svež zrak.

V dvigalu športne dvorane v Kopru je bilo dopoldne nekaj časa ujetih 11 oseb. Poklicni gasilci so s tehničnim posegom odprli dvigalo in nudili pomoč reševalcem pri prenosu oseb do reševalnih vozil. Reševalci in zdravnik so pregledali vseh 11 oseb in jih nato več prepeljali v Splošno bolnišnico Izola, poroča center za obveščanje. Kasneje se je izvedeloi, da je šlo je za mladoletne otroke, člane Rokometnega kluba Ribnica in njihovega trenerja.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Center za obveščanje je bil o dogajanju v športni dvorani na Cesti Zore Perello Godina v Kopru obveščen nekaj po 10.30. Kot navaja, so očividci delno odprli vrata dvigala in ujetim izročili vodo ter s tem tudi v dvigalo dovajali svež zrak.

V bolnišnici končalo osem oseb 

Nato so gasilci koprske gasilske brigade s tehničnim posegom odprli dvigalo, iz dvigala rešili ujete osebe in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri prenosu oseb do reševalnih vozil.

Reševalci in dežurni zdravnik so pregledali vseh 11 oseb. Osem oseb so oskrbeli na kraju in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola, so še zapisali pri centru za obveščanje.

Profimedia

Ujeti mladi rokometaši iz Ribnice

RTV Slovenija je kasneje poročala, da so v dvigalu ostali približno pol ure ujeti mladi člani Rokometnega kluba Ribnica in njihov trener. Tiste otroke, ki so jih reševalci odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico, so starši že prevzeli in jih odpeljali v domačo oskrbo.

Eden od otrok se je v dvigalu onesvestil, nekateri drugi pa so imeli vrtoglavico. Vsi udeleženi so bili zaradi dogodka v blagem šoku, je za RTV povedal trener, ki je bil z otroki ujet v dvigalu. Nocoj bosta sicer na lokaciji potekala finale rokometnega turnirja Eurofest in zaključna prireditev, ki pa se ju ekipa iz Ribnice zaradi pretresa ne bo udeležila.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol