6. 5. 2022, 06:45

Enega od slovenskih medijskih portalov napadli hekerji

Profimedia

V takšnih napadih hekerji strežnik preobremenijo do te mere, da se spletno mesto sesuje. Se je tudi vam že kdaj zgodilo, da do katere spletne strani niste mogli dostopati?

S spletnega portala Siol sporočajo, da so jih napadli hekerji. Po njihovih besedah je bil dostop do spletnega portala zaradi tega otežen, stran pa je bila nekaj časa tudi v celoti nedosegljiva. Ni znano, ali je napad že končan, ko je bil na vrhuncu, naj bi hekerji do portala dostopali z več sto različnih IP naslovov s celotnega sveta.

Hekerski napad naj bi se zgodil 5. maja ob 17. uri, dostop do spletne strani je bil zaradi tega otežen dve uri, približno pol ure pa je bila stran v celoti nedosegljiva. Pri Siolu so skušali po dogodku pojasniti, kako je do napada  prišlo.

Profimedia

Približno uro po začetku kibernetskega pohoda nad Siol.net so hekerji povečali obseg napadov in ob približno 18. uri tudi uspešno 'odrezali' medij od spleta za približno pol ure. Pri napadu, ki sicer še vedno traja, vendar v manjšem obsegu, so se hekerji poslužili metode DDoS,” so zapisali pri Siolu.

Kot so še zapisali, kratica DDoS pomeni porazdeljeno zavrnitev storitve (distributed denial of service). Kar v praksi izgleda tako, da med napadom hekerji strežnik, na katerem gostuje njihova tarča, preobremenijo do te mere, da se sesuje, zaradi česar postane spletna stran nedostopna. Hekerji so po navedbah Siola na vrhuncu napada do spletnega portala dostopali z več sto različnih IP naslovov s celotnega sveta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord