R.S. | 9. 5. 2022, 09:37

Eno leto po tragični nesreči: kako poteka okrevanje športnice Lane?

Fotomontaža/Instagram/Lana Nina Markelj

Mladenka je po padcu s kolesom in trku v avtomobil utrpela hude poškodbe možganov z diagnozo difuzna aksonska poškodba tretje stopnje. Okrevala je v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, kje je danes?

Lana Nina Markelj je bila do nedavnega navdušena nad športom, ki je bil del njenega študija in tudi velika večina prostega časa. Rada se je odpravila v gore, plavala, tekla, kolesarila ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana-Nina Markelj (@markeljlananina)

Pred enim letom pa je bila udeležena v prometni nesreči na Dunaju, kjer je utrpela hude poškodbe možganov. "Lana se je med kolesarjenjem nesrečno zapletla s kolesi. Po padcu jo je odbilo v blatnik nasproti prihajajočega avtomobila, nakar jo je vrglo nekaj metrov stran po cestišču," je nesrečni dogodek opisala mama. Njena diagnoza je difuzna aksonska poškodba tretje stopnje.

Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up je septembra za Lano začelo zbirati finančna sredstva, ki ji bodo pomagala pri okrevanju. Skupaj so zbrali neverjetnih 103.259 evrov.

Lana okreva v domačem okolju

Ob 1. obletnici nesreče je društvo na družbenih omrežjih zapisalo: "Leto dni je preteklo od nesreče naše borke Lane in že pol leta od naše velike skupne akcije, kjer smo zbrali preko 100.000 evrov za njeno čim hitrejšo rehabilitacijo! Lana je sedaj v domačem okolju, obdana z ljubeznijo in s strokovno obravnavo ... s tem pa počasi, a vztrajno napreduje ... ter seveda borba, kot je znala le ona." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana-Nina Markelj (@markeljlananina)

"Starši so vam neizmerno hvaležni za vašo pomoč, verjamemo pa tudi, da vam bo nekoč Lana tudi sama od sebe sporočila svojo hvaležnost za vse, kar ste naredili za njo," so še dodali. 

Lanino zgodbo je za Aktivni.si delila tudi njena mama. Video si lahko ogledate TUKAJ

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ