Uredništvo | 25. 1. 2024, 22:08

Kirurg Erik Brecelj v Tarči brez dlake na jeziku o najstarejši vladni stranki: "To je stara plenilska stranka"

RTV/Posnetek zaslona

Po mnenju znanega onkološkega kirurga imajo v stranki SD z onkološkim inštitutom "čudne" in celo "butaste" namene.

V nocojšnji oddaji Tarča je spregovoril tudi onkološki kirurg Erik Brecelj, ki je zelo neposredno povedal, kakšen vpliv naj bi stranka SD, ki se te dni vse bolj otepa sumov korupcije, imela tudi v zdravstvu. Brecelj, ki je javnosti znan po svojih neposrednih izjavah, sicer od januarja 2023 vodi vladni strateški svet za zdravstvo.

Žiga Živulovič jr./Bobo

"Kaj je stranka SD v zdravstvu, vemo. To je stara plenilska stranka," je pred kamero dejal Brecelj. Kot so ipostavili v oddaji, je kirurg pred dnevi k odstopu iz strateškega sveta za zdravstvo prisilil direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Branka Gabrovca.

Prepričan, da imajo v SD čudne namene

Gabrovec je sicer tudi predsednik strateškega sveta stranke SD za zdravstvo. "Pri Gabrovcu ne gre za nadure, ki si jih je izplačeval v preteklosti, ker po tem je znan, ampak za to, da je glavna oseba na področju zdravstva v SD," je dejal Brecelj.

STA/Tamino Petelinšek

V oddaji so izpostavili, da kirurga onkološkega inštituta moti vodenje te ustanove, kjer naj bi imela po njegovem mnenju velik vpliv na kadrovanje ravno stranka SD. Prepričan je, da njihovo delo ni transparentno in da imajo z onkološkim inštitutom "čudne" in celo "butaste" namene.

Onkološki kirurg ni bil tiho

"Opozoril sem jih: 'Kar počnete... vi ne morete biti Zemljarič.' Na onkološkem se hvalijo, da so poznali Zemljariča. 'On je bil inteligenten, vi niste, vi ste butasti, dobesedno,' sem rekel" je je v oddaji povzel Brecelj. "Prva stvar, ki jo boste naredili, se boste spotaknili. Našli vas bodo."

Žiga Živulović jr./BOBO

"In so jih pri sodni stavbi, ker tako neumnega nakupa mislim da še ni bilo v Sloveniji" je zaključil Brecelj.

Gostje v oddaji so sicer bili ministri Matjaž Han, Klemen Boštjančič in Luka Mesec ter nekdanja ministra Jernej Vrtovec in Aleš Hojs

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol