17. 2. 2024, 07:13 | Vir: STA

Fakultete in šole nadaljujejo predstavitve programov (kam se lahko mladi obrnejo po pomoč?)

Bobo/Žiga Živulović

Mladi imajo še danes možnost nabiranja informacij o nadaljnjem šolanju. Za lažjo odločitev so na fakultetah in v srednjih šolah pripravili predstavitve programov, ki bodo ob 9. oziroma 10. uri. Za univerzitetno izobraževanje je v prihodnjem študijskem letu na voljo skupaj 20.241 vpisnih mest, na višjih šolah 11.915, na srednjih pa 26.066.

Fakultete, višje in srednje šole so bodočim študentom in dijakom vrata odprle že v petek. Na informativnem dnevu se lahko mladi podrobneje seznanijo z vpisnimi pogoji, s samim poklicem oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja. Pri tem jim tako kot vsako leto z informacijami pomagajo starejši kolegi iz študentskih organizacij, osnovnošolcem pa člani dijaških skupnosti.

Za bodoče ljubljanske študente je tako Študentska organizacija v Ljubljani (ŠOUL) pripravila brošuro z vsemi opisanimi fakultetami in akademijami, voznimi redi vlakov in avtobusov ter zemljevidom mestnih avtobusov. V njej so zbrane tudi informacije o ljubljanski družini ŠOUL in njenih storitvah.

Bobo/Žiga Živulović

Tisti, ki bodo obiskali fakultete mariborske univerze, se lahko po pomoč obrnejo na tamkajšnjo študentsko organizacijo, katere člani bodo na voljo pred fakultetami. Informatorji v prepoznavni modri barvi ter s sloganom Mene vprašaj bodo delili letake dobrodošlice s pomembnimi datumi in bodoče študente usmerjali do želenih fakultet. Ključne informacije so še na spletni strani Študentske organizacije v Mariboru v Bruc priročniku.

Na primorski univerzi so tudi danes člani primorske študentske organizacije skupaj s predstavniki študentskih svetov fakultet mladim na voljo z različnimi uporabnimi informacijami. Tudi danes bodo Slovenske železnice okrepile redne potniške vlake, ki pripeljejo v izobraževalna središča.

V okviru informativnih dni potekajo tudi dnevi odprtih vrat študentskih in dijaških domov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord