R.S. | 30. 8. 2023, 10:02

Slovenski par se je izkazal: kar sta storila z izkupičkom fantovščine in dekliščine, je presenetilo vse

Facebook/PGD Dravograd

Njuno dejanje močno odmeva. 

Slovenski par, ki je tik pred poroko, se je odločil, da bo izkupiček dekliščine in fantovščine namenil gasilcem. "Gasilke in gasilci PGD Dravograd se iskreno zahvaljujemo mlademu paru iz Dravograda, ki sta ta vikend s svojimi prijatelji in prijateljicami imela fantovščino in dekliščino. Ves izkupiček sta podarila našemu društvu. Gesta nas je seveda močno presenetila," so zapisali na družbenih omrežjih Gasilskega društva Dravograd. 

Paru je za gasilce uspelo zbrati 1567 evrov. "Zato Klemen Kobal in Maja Majcen - velik hvala za doniranih 1567 evrov in velik poklon za vajino gesto. Seveda pa vama gasilke in gasilci PGD Dravograd želimo vse dobro na vajini skupni poti," so še dodali. 

Za gasilce je zbirala denar tudi 11-letnica iz Koroške. Za prostovoljna gasilska društva Mežiške doline je zbrala več kot 4200 evrov. 11-letnica je to storila s prodajo zapestnic, ki jih izdeluje sama. Gasilci so ji bili izredno hvaležni, v zahvalo so ji podarili srebrnik. "Prostovoljca se ne da narediti, prostovoljci se rodijo. Naja, ti si živ dokaz," so zapisali na družbenih omrežjih PGD Mežica. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord