25. 3. 2024, 14:08 | Vir: STA

Odločili so se za korenito spremembo: letošnji festival Pivo in cvetje bo odslej drugačen

Srdjan Zivulovic\Bobo

Festival Pivo in cvetje Laško bo letos za dan daljši, s čimer so organizatorji sledili želji obiskovalcev. 

Ti bodo lahko med 11. in 14. julijem med drugim prisluhnili skupno 18 koncertom na dveh odrih, si ogledali etnografski program in uživali v kreativni kulinariki.

Kot so organizatorji najstarejšega glasbeno-etnografskega festivala pojasnili na današnji novinarski konferenci v Ljubljani, so prisluhnili pobudi ljubiteljev festivala, ki so jo izrazili v obliki spletne peticije, da se festivalsko dogajanje podaljša za en dan.

Bobo

Lanska uvedba vstopnine je po besedah direktorja festivala Urbana Krambergerja prinesla veliko bolj kakovostno izkušnjo. Tudi letos jih čaka zahtevna izvedba, v kateri se kraj, krajani in njihove priljubljene znamke piva prepletajo v visokokakovostno festivalsko dogajanje, je dejal.

Nakup vstopnic priporoča v predprodaji. Z nakupom katere koli vstopnice obiskovalci pridobijo tudi pravico do brezplačne povratne vozovnice za prevoz z vlakom iz vse Slovenije.

Bobo

Glasbeni direktor festivala Urban Centa je poudaril, da slovenski glasbeniki predstavljajo "železno jedro" festivala, omogočiti pa jim želijo odlično izkušnjo - tako z vidika gostoljubnosti kot tehnične izvedbe.

Nastopili bodo med drugim Masayah, Mi2, Gibonni, Dejan Dogaja, Marko Vozelj in Mojstri, Til Čeh in Petelini, Dan D, Šank Rock, Simon Vadnjal, Helena Blagne, Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, Nina Pušlar, Hamo & Tribute 2 Love, DelaDap, Zvita Feltna, Nika Zorjan ter Žan Serčič in Šakali.

Direktorica Centra za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško Tina Belej je izpostavila trajnostni vidik festivala, ki je po njenih besedah pri 59. izvedbi že stalnica. Velik poudarek so namenili tudi varnosti, zato bo mestno jedro zaprto za promet.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol