R.S. | 4. 2. 2023, 15:52

Močan veter je uničil teraso kavarne v Mariboru, močno zibal sedežnice na Pohorju, odnašal strehe ...(FOTO in VIDEO)

Facebook/Janez Jemec/Pi Na/fotomontaža

Najmočnejše sunke vetra v gorah so izmerili na Kredarici (165 kilometrov na uro), Krvavcu (117 kilometrov na uro), Voglu (sto kilometrov na uro) in Rudnem polju (91 kilometrov na uro).

Predvsem v severni Sloveniji bo v soboto do sredine popoldneva, na severovzhodu pa do večera, pihal močan severni veter, ki bo presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Na izpostavljenih legah lahko doseže tudi do 90 kilometrov na uro. Možni bodo vetrolomi, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Zaradi vetra smučišče na Krvavcu danes ne obratuje, so v Rekreacijsko-turističnem centru Krvavec zapisali na svojih spletnih straneh. 

Kot so zapisali na Twitterju, so najmočnejše sunke vetra v gorah izmerili na Kredarici (165 kilometrov na uro), Krvavcu (117 kilometrov na uro), Voglu (sto kilometrov na uro) in Rudnem polju (91 kilometrov na uro).

Posledice močnega vetra delijo tudi uporabniki družbenih omrežij. Na Facebook strani Visit Pohorje je objavljen videoposnetek, na katerem je razvidno močno zibanje sedežnice Sleme. 

Močan veter je preglavice povzročil tudi v središču Maribora. Mariborčan je v Facebook skupini Mariborija delil fotografije razdejanja, ki ga je povzročil veter v kavarni Moja kavarna.

Facebook/Janez Jemec

Ob 12.25 je v naselju Gradišča, občina Cirkulane veter odkril približno 25 kvadratnih metrov ostrešja stanovanjske hiše. Gasilci PGD Cirkulane so zavarovali kraj dogodka in lastniku pustili lestev, da bo lahko saniral ostrešje.

Težave so imeli tudi na Veliki Planini. "Velika planina danes zjutraj/dopoldne; vreme lepo, ampak veter! Mene so sunki metali po tleh in ni bilo smisla več vztrajati, kljub navidezni idili ...Ne vem, kako je bilo vam - tistim, ki ste tudi šli, ampak midva sva obrnila," je zapisala Facebook uporabnica Pi Na. 

Facebook/Pi Na

Družbena omrežja so polna fotografij polomljenih dreves, predvsem v Logarski dolini. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.