N. V. | 5. 7. 2022, 21:22

(VIDEO) Napovedi vremenoslovcev so se uresničile: po Sloveniji huda ura in močne poplave

Uredništvo/fotomontaža

Po tem, ko je Slovenijo zajelo več vročinskih valov, ki so prinesli vrtoglave temperature, so ti s seboj prinesli tudi močne nalive in nevihte. Med drugim je poplavilo tudi glavne ceste po prestolnici, klestila je tudi toča. 

Osrednji del Slovenije so v večernih urah zajele močne nevihte in nalivi. Pred tem smo lahko na ulicah prisluhnili komentarjem meščanov, ki so opozarjali, da "se v tem zraku ne da več niti dihati." 

Zdaj se je ozračje nekoliko ohladilo

Nad prestolnico se je razbesnela močna nevihta, s hudim deževjem, grmenjem in bliski, padala je tudi toča. Kljub neugodnemu vremenu, smo posneli videoposnetek, ki prikazuje hudo uro v Ljubljani:

Mnoge Ljubljančane je nevihta ujela nepripravljene. Na posnetku vidimo, da mnogi hitijo v varna zavetja svojih domov, nekateri pa so se na poti raje ustavili pod kakšno streho in počakali, da najhuje mine.

N1 poroča, da se je na Dunajski cesti pri Amzs na cesto podrlo večje drevo, ki je oviralo promet. Podrto drevo so odstranili ljubljanski gasilci.

Uredništvo

Zaradi močnega deževja je zaprt tudi podvoz pri Pivovarni Union, ki povezuje Šiško s središčem mesta. V vodi, ki je zalila podvoz, je po poročanju N1, ostal ujet tudi en avtomobil.

Portal 24ur medtem poroča, da naj bi poplavilo tudi Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Vremenski obeti

Naj vas ne skrbi, nevihta bo kmalu mimo. Ponoči se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem do 20 stopinje Celzija.

V sredo bo precej jasno, ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinje Celzija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord