28. 4. 2022, 13:05

Zmago Jelinčič nas je povabil na obisk, ko je pakiral stvari iz svoje pisarne (FOTO in VIDEO)

Uredništvo

Med celjenjem udarnine na kolenu si je po volitvah vzel čas in nam, preden zapusti hram demokracije, prijazno razkazal že delno izpraznjeno pisarno. Zanimalo nas je, kaj bo počel, ko zapre vrata.

Presenečenje, da Slovenska nacionalna stranka (SNS) ni bila izvoljena v parlament, je prisotno. A priokus ni grenak, ker vedo, da to ne bo dolgo trajalo, pravi Zmago Jelinčič, zaenkrat še aktualni poslanec v državnem zboru in predsednik SNS, ki na nedeljskih volitvah ni presegla parlamentarnega praga.

"V kampanjo smo šli resno. Resno smo se lotili te zadeve. Robert Golob se je dve leti pripravljal. V bistvu ne on ... Dve leti so korak za korakom pripravljali in potem vžgali."

Od vseh volivcev so prejeli pičlih 17.606 glasov, ki predstavljajo 1,49 odstotka vseh slovenskih glasov. Premalo, da bi obdržali pisarno. Zato se morajo do 13. maja izseliti. Zapustiti parlament. Police se počasi že praznijo.

Uredništvo

"Brez članstva, brez programa so Goloba postavili na čelo stranke. In takšni ljudje so bili na vodstvene položaje postavljeni že kdaj prej - raznorazni slavni obrazi in čudežni dečki. Najprej Zoran Janković, ki je spodrsnil, pa Miro Cerar, ki je skoraj zapravil državo in Marijan Šarec, ki je na polovici pobegnil. Zdaj so pa naredili še novega čudežnega dečka." O tem, kaj Plemeniti pričakuje od novega vladanja, razkrijemo kmalu. Zdaj pa se najprej posvetimo njegovemu pospravljanju pisarne.

Petnajst dni časa še ima, da izprazni pisarno SNS. A je pohitel: "Zakaj bi čakal, če imam že zdaj čas?"

Dva velika zelena kontejnerja odvečne navlake bosta romala v smeti, vse ostalo pa bo Plemeniti odnesel nekam na varno, saj bo - kot je prepričan sam - zagotovo kmalu spet prinesel svoje stvari v eno od pisarn v parlamentu.

Uredništvo

Nad odločitvijo Slovencev, komu so dali svoj glas, je vidno presenečen. "V Slovenske Konjice sem pripeljal dogradnjo zdravstvenega doma in dva milijona evrov za Žičko Kartuzijo. To pozabijo," je Jelinčič razočaran nad glasovanjem Konjičanov. "Tam sem dobil samo 2 odstotka. Malo bolj bi moral poslušati slovenske pregovore - dobrota je sirota."

Uredništvo

Direktor zdravstvenega doma se mu je sicer osebno zahvalil, pripoveduje, "folku je pa vse en drek." Ampak jim ne zameri. "To je spet slovenski način razmišljanja. Včasih so imeli golaž, zdaj pa imajo tekmovanje ZA ali PROTI. Nismo odrasli. Dejstvo je, da smo Slovenci vedno zaj**** sami sebe. Vedno v zgodovini. Najprej nori Celjan, ki se je pustil ubit v Beogradu in ni naredil otroka. Tele noro. Ko bi vsaj z Veroniko ostal. In so Habsburžani vse pobasal. In potem se je nadaljevalo v stilu slovenskih razprodanih riti."

Kaj pa zdaj? Kako naprej?

Glede na to, da je pisarna že delno pospravljena, njegov kabinet, kot je razvidno na fotografiji, pa še čaka na popolno čistko, smo ga vprašali, kaj načrtuje po naporni volilni kampanji. "Malo se bom umiril, kakšno knjigo bom napisal. Je že dolgo nisem. Imam nekaj idej o knjigah, ki še niso spisane."

Uredništvo

Boste pustili ta strankarski pano, ki visi na steni, smo ga vprašali. "A ne, tako hitro se ne bom vrnil. Politike pa še ne bom zapustil. To (vladanje Goloba) se bo zalomilo," še zaključi, preden nadaljuje s pospravljanjem pisarne, v kateri je preživel zadnja štiri leta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord