A. B. | 18. 9. 2022, 21:18

VIDEO: Na Ljubljanskem gradu so za eno minuto ugasnile luči ... Nato so zagorele vijolično-srebrne! (Razlog je prav poseben)

Instagram/Ljubljanski grad

Med sprehodom po Ljubljanskem gradu so mnogi obiskovalci kar naenkrat obstali v temi. Ste prizor od daleč videli tudi vi? Gre za poklon odnosu, ki bo v slovensko zgodovino zagotovo ostal zapečaten za zmeraj. 

Krsta pokojne kraljice Elizabete ll. se od pretekle srede nahaja v Westministrski palači, ki jo je obiskalo že nešteto ljudi, med drugim tudi člani kraljeve družine, odmevalo pa je tudi 13-urno slovo nekdanjega nogometaša Davida Beckhama. Prav danes pa se je v Veliko Britanijo odpravil tudi slovenski predsednik Borut Pahor, odnos med Slovenijo in Združenim kraljestvom pa smo obeležili tudi v prestolnici, in sicer na prav poseben način. 

Za nekaj trenutkov brez luči

Luči, ki osvetljujejo Ljubljanski grad, so se namreč za eno minuto v čast pokojni monarhinji ugasnile, kasneje pa zagorele v barvah vijolične in srebrne barve. Prav navedeni sta barvi, ki sta povezani z britansko kraljevo družino, gorele pa naj bi vso noč. 

Prav poseben poklon so ji namenili tudi v Lipici

Spomnimo, da so se danes na prav poseben način poklonili tudi v kobilarni Lipica. Ob obisku kobilarne leta 2018, je namreč kraljica tudi sama postala lastnica plemenitega žrebca z imenom 085 Favory Canissa XXII. V poklon so ji namenili nedeljsko prireditev, na kateri se je po minuti molka pridružil tudi potomec kraljičinega konja. 

V Westministrski palači tudi Borut Pahor

Slovenski predsednik Borut Pahor je na povabilo prestolonaslednika Karla lll. odpotoval v britansko monarhijo in svoje zadnje slovo izrekel tudi sam. Na Instagramu je delil utrinke njegovega žalovanja, ob tem pa delil tudi svoje prve besede: "Trenutek neke posebne spokojnosti na balkonu Westministrske palače pred krsto kraljice Elizabete ll," je zapisal. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord