N. V. | 1. 3. 2023, 16:58

FOTO: Pirc Musarjeva z lastnimi rokami posadila lipo. Poglejte, komu jo je poklonila

Nebojša Tejić/STA/fotomontaža

Ob 70. obletnici te organizacije, ki jo vsi poznamo, je predsednica države prijela za lopato in posadila drevo, ki simbolizira preporod, ki ga organizacija spodbuja: drevo raste in se razvija čez leta, kar simbolizira rast in napredek tako posameznika kot tudi celotne skupnosti.

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je udeležila praznovanja 70-letnice delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenije.

V slavnostnem govoru je predsednica republike čestitala Zvezi ob 70-letnici in poudarila, da je s svojim plemenitim delovanjem in vrednotami, ki jih zagovarja, spodbudila preporod in številne pozitivne spremembe družbi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Pirc Musar, PhD (@natasa.pirc.musar)

"Položaj otrok v Sloveniji je zaradi vas danes boljši"

"Najžlahtnejša dediščina ob vaši sedemdesetletnici ste pravzaprav vsi vi. Naučili ste nas, da je dobroto treba deliti in jo vračati. Mnogi otroci, ki ste jim v preteklosti pomagali, tega niso pozabili. Ko so odrasli, so se k Zvezi vrnili kot prostovoljci in danes pomagajo otrokom, kakor so bili tudi sami nekdaj deležni pomoči. Tako je dobrota sklenjena v krog sreče, ki se vrti in spreminja svet na bolje," je dejala predsednica in ocenila, da je položaj otrok v Sloveniji zaradi Zveze prijateljev mladine Slovenije boljši, otroci pa imajo glas, s katerim sooblikujejo družbo.

Nebojša Tejić/STA

Slavnostni govor je predsednica republike sklenila z mislijo, da je najpomembnejša moč, ki jo ima sleherni izmed nas, da nekomu polepšamo dan. Pozvala je, da se ljudje te moči zavedamo in jo večkrat izkoristimo, saj na njej stoji svet.

Posadila je lipo

V počastitev sedemdesetletnega delovanja je vseh 112 društev in zvez, vključenih v Zvezo prijateljev mladine Slovenije, v Mirnu na Krasu posadilo svoje drevo.

Nebojša Tejić/STA

Predsednica je skupaj s predstavniki Zveze prijateljev mladine Slovenije ob tej priložnosti posadila lipo, drevo, ki je v času slovenske osamosvojitve postalo simbol slovenstva.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol