R.S. | 24. 12. 2022, 14:44

Obisk policistov je lahko tudi prijeten: poglejte, kako so se jih razveselili občani (FOTO)

Policija

Policiste vsako leto znova gane, kako veliko ljudem pomeni vsaj kratek obisk. 

Na PU Novo mesto so se policisti odločili, da decembrske dni namenijo obisku starejših, predvsem tistih, ki sami živijo na podeželju, jim zaželijo lepe praznike in pokažejo, da v teh dneh niso sami. Med njimi so namreč tudi taki, ki si v teh dneh ne obetajo številnih obiskov in druženj, zato so se prijaznih deklet in fantov v modrem iskreno razveselili. Policisti pravijo, da jih vsako leto znova gane, kako veliko jim pomeni vsaj kratek obisk in prijazna beseda. 

Policija

Policisti so bili letos enotni v odločitvi, da del promocijskih sredstev namenijo njim. V ta namen so kupili solarne senzorske svetilke. Za starejše bo tako gibanje okoli hiše v temnih delih dneva gotovo lažje in bolj varno. 

Dekleta in fantje v modrem, vajeni, da se znajdejo v vsaki situaciji, so z veseljem zavihali rokave. Trem decembrskim možem, ki jim je menda bližje spuščanje po dimniku kot plezanje po lestvi in vrtanje, so priskočili na pomoč in na primerna hiš in drugih objektov namestili luči. Z občani so policisti govorili tudi o tem, kako lahko še bolje poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja. Policisti so jim svetovali, naj pokličejo policiste, če se znajdejo v kakršnikoli stiski. Policisti so jim zatrdili, da so tukaj za njih in se lahko tudi med prazniki obrnejo na njih. 

Policija

Bilo je govora tudi o tem, o kakšnih poticah bo zadišalo med prazniki, gospodje so jim zaupali, kako uspešni so bili pri klatarjenju in sušenju klobas. Policisti bi želeli obiskati še veliko starejših, vendar jim številne delovne obveznosti v teh dneh žal onemogočajo. Pravijo pa, da prav zares ni potrebno veliko – iskreni nameni, srčnost in prijazen nasmeh. K takšnim gestam želijo spodbuditi tudi druge.

Vsi imamo v bližini nekoga, ki mu ves ta praznični rompompom ne prinaša le veselja, ampak zgolj  poglobi občutek osamljenosti. In vedno je pravi čas, da odložite za trenutek svoje obveznosti in svoj čas namenite tistim, ki so v teh dneh osamljeni. Prijazen klepet in iskreno voščilo bo marsikomu polepšalo praznike in vrnilo upanje v dobro. 

Dobra dejanja se namreč čudežno hitro množijo, najbolj bogato pa nagradijo prav tistega, ki jih dela, pravijo policisti. 

Policija