A. B. | 18. 9. 2022, 16:53

(FOTO) V kobilarni Lipica je imela svojega konja tudi kraljica Elizabeta ll.: tako ganljivo so ji izrekli zadnje slovo

Facebook/Kobilarna Lipica/British Embassy Ljubljana/fotomontaža

Kraljica je bila velika ljubiteljica konj, zato so ji v slovenski kobilarni priredili tudi častno proslavo. 

Ta vikend in začetek naslednjega tedna obeležujemo dneve, ki bodo zaznamovani v zadnjem slovesu pokojne monarhinje Elizabete ll. A mnogi ne vedo, da je ob obisku kobilarne leta 2018 kraljica tudi sama postala lastnica plemenitega žrebca z imenom 085 Favory Canissa XXII.

S tem namenom so se odločili v njeno čast prirediti še zadnje slovo. 

Predstava je bila ganljiva 

Konjeniška predstava je sad dolgih vaj in klasične dresure, ki je z minuto molka in slovestno predstavo bila še prav posebej ganljiva, so s kobilarne napisali na Facebooku in še pred dogodkom zaupali, da je bil del predstave prisoten tudi potomec kraljičinega konja. 

S tem je tudi sam izkazal zadnje slovo od kraljice, ki je bila sicer velika ljubiteljica konj. 

"Edinstveno in iskreno praznovanje ..." 

Na Facebooku so se svečani prireditvi zahvalili tudi s strani Britanske ambadase v Ljubljani (British Embassy Ljubljana) in med drugim zapisali: "Direktorici in veleposlanici se je z minuto molka pridružil lipicanec v črni šabraki. Njeno visočanstvo je Lipico obiskalo leta 2008 in v dar prejelo slavnega lipicanca – eden izmed njegovih potomcev je bil danes konj v šabraki. Hvala Kobilarna Lipica - Lipica Stud Farm in direktorici Tatjani Vošinek Pucer za tako edinstveno in iskreno praznovanje življenja Njenega veličanstva." 

Prav direktorica Vošinek Pucer je na proslavi dejala, da je tudi princ Charles ob prvem pogledu na danes že pokojnega žrebca kraljice dejal: "Veličasten je, veličasten," kar so v zgodbi na Instagramu delili s strani ambasade. 

Kraljičin konj je sicer za seboj pustil 29 žrebet, v Sloveniji naj bi se glede na vse pasme konj po besedah direktorice nahajalo 18 izmed njegovih potomcev. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ