A. B. | 9. 10. 2022, 07:00

FOTO: V Mariboru diplomant leta postregel z rekordno visoko povprečno oceno – čisto 10!

Kalany Creative/fotomontaža

Delo študenta je na višji strokovni šoli ocenjeno na podlagi njegovih doseženih učnih izidov, ustreznost ocenjevanja pa je 2-krat letno potrjena s strani neodvisnih zunanjih ocenjevalcev iz Velike Britanije.

V Hotelu Habakuk v Mariboru je potekala tradicionalna svečana podelitev diplom višješolskih diplomantov Višje strokovne šole Academia Maribor. Diplome je prejelo 82 diplomantov višješolskih strokovnih programov ekonomist (komercialist, računovodja), gradbeništvo, informatika, medijska produkcija, strojništvo in varovanje.

Diplomant leta je bil ekonomist računovodja Matej Ramšak, s povprečno oceno študija 10.

Posebnost študija je izvedba študijskega procesa na praktičnih primerih tako v predavalnicah kot tudi v realnem delovnem okolju. 

Kalany Creative

Diplomant leta je ekonomist računovodja Matej Ramšak

Matej Ramšak je diplomant programa Ekonomist – modul Računovodja. Dvoletni študij je ob delu zaključil z rekordno visoko povprečno oceno 10. Prav tako je prejemnik Higher National Diplome Velike Britanije opravljeno z Distinction (odliko), ki jo v povprečju prejme le 10 odstotkov diplomantov tega programa po svetu.

Matej Ramšak je dosegel neverjetno povprečno končno oceno 10.

Matej Ramšak je dosegel neverjetno povprečno končno oceno 10.

Kalany Creative

"Tudi glede na prejšnje izkušnje si upam trditi, da je v osebnem pristopu do vsakega študenta Academia unikum. Tukaj so vedno odprta vrata referata, kjer so znali prisluhniti našim vprašanjem, skupaj pa smo se uspešno spopadli tudi s čisto novimi razmerami v časih lockdowna," je pojasnil najboljši diplomant in dodal, da so praktično uporabna predavanja podkrepljena tudi z zanesljivimi mentorji. 

"K študentom usmerjen študij ter sodoben kurikulum nam na trgu dela dajeta konkurenčno prednost, saj lahko rečemo, da smo zato usvojili logičen način razmišljanja, ki nam pri opravljanju dela pomeni, da se dobro znajdemo v novih situacijah," je dodal Ramšak. 

Razmere na trgu dela za diplomante Academie ugodne

Statistični podatki Zavoda RS za zaposlovanje, Statističnega urada RS ter zaposlitvenih portalov kažejo na večje povpraševanje delodajalcev po diplomantih višješolskih strokovnih programov, kot pa je le teh na voljo.

Študij na Academii poteka po nemškem vzoru dualnega študija, kjer študentje polovico študijskega časa preživijo na šoli, drugo polovico pa v realnih delovnih okoljih. 

Študentje se lahko vpišejo na naslednje programe: 

  • ekonomist (komercialist, računovodja, turizem),
  • gradbeništvo,
  • informatika (programsko inženirstvo, sistemsko Inženirstvo),
  • računalništvo (kibernetska varnost, podatkovna znanost, razvoj aplikacij in umetna inteligenca),
  • medijska produkcija (audio, video, grafika, splet),
  • strojništvo,
  • varovanje.

Naknadni vpis na še prosta mesta v programe Višje strokovne šole Academia Maribor poteka do 28. oktobra 2022 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol