A. B. | 27. 10. 2022, 18:50

(FOTO) V Ljubljani je prebivalce prestrašil gost črn dim, imamo prve informacije o dogodku

Aleksandra Saša Prelesnik/fotomontaža

V večernih urah je zagorelo v skladišču, kjer je pred slabim letom divjal eden večjih požarov v Sloveniji. 

V uredništvo se nam je oglasila očividka, mimo katere se je nekaj po 18. uri pri skladišču na Plemljevi ulici v Vižmarjah, vsulo šest gasilskih avtomobilov. Kot je pojasnila gori na lokaciji, kjer se je 30. novembra lani razplamtel eden izmed večjih požarov v Sloveniji. 

Kot je pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana, so bili ob 18.10 obveščeni o hujšem požaru na območju Šentvida. Gori skladiščni objekt, intervencija poteka. Podatkov o morebitni škodi ali poškodovanih ni, je še dodala za 24ur.com. 

Gasilska brigada Ljubljana je za nas informacijo o požaru na navedeni lokaciji potrdila, a več informacij trenutno še niso podali. 

Fotografije očividcev

Gre za objekt, v katerem ima skladiščne prostore več podjetij. Kot je za naš portal pojasnila očividka so na kraj nesreče sprva prispeli rešilci in policaji, kasneje se je po ulicah prestolnice do tja pripeljalo vsaj 6 gasilskih patrulj.

Aleksandra Saša Prelesnik

"Predvidevam, da se je požar zgodil na istem mestu kot pred slabim letom, v skladišču," je povedala, pri čemer je druga očividka dodala: "Gost dim se je razširil tudi nad Šiško. Na cesti so nas vozila prestrašila, zato verjamem, da gre za večji požar."

Aleksandra Saša Prelesnik

Na več informacij o dogodku še čakamo. 

Požar pred enim letom na istem mestu

Konec novembra preteklo leto je prav na navedenem mestu divjal močan požar. Sprva so ob 4. uri zjutraj zagorele palete pred stavbo, požar pa se je kasneje razširil v notranjost objekta. Jure Dolinar, vodja intervencije, je takrat povedal, da je bil požar pogašen že okoli 14. ure. "Vendar je zaradi konstrukcije, ki se je podrla sama vase, precej žarišč še ostalo," je pojasnil.

Zvečer je na kraju ostalo še okoli 50 gasilcev iz šestih gasilskih enot, ki so bili razporejeni okoli 150 x 60 metrov velikega objekta. "S posameznimi žarišči se bodo borili vso noč, s tem pa zmanjševali že omejene prašne delce, za okoliške prebivalce pa bo nekaj manj nesrečnih dogodkov," je takrat dejal za 24ur. 

Težava je bila v tem, da s curki vode niso morali priti do posameznih žarišč, ta pa so se posledično znova vžigala.

Po takratnih podatkih Policije v požaru in intervenciji ni bil nihče poškodovan, nastala pa je večja gospodarska škoda v več podjetjih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol