J. Z. | 27. 9. 2022, 07:02

FOTO: Velik požar v Kranju pogašen, zadrževanje v okolici prepovedano!

Pod Jelenovim klancem v Kranju je izbruhnil večji požar v Majdičevem mlinu.

Bobo

Gasilcem je ponoči uspelo ukrotiti ognjene zublje, ki so zajeli Majdičev mlin v Kranju. Kljub temu pa tam ostaja v veljavi kar nekaj omejitev, saj se pristojni bojijo, da bi se stara stavba, v kateri je bila prva kranjska tovarna, lahko podrla.

Malo pred polnočjo je v Kranju zagorelo na območju zapuščenega gospodarskega poslopja Majdičev mlin, pod vznožjem Jelenovega klanca. Objekt, velik 1800 kvadratnih metrov, je v celoti zagorel in je popolnoma uničen. Požar so gasili gasilci Gasilsko-reševalne službe Kranj in več okoliških prostovoljnih gasilskih društev.

Ponoči so zaradi velikega požara evakuirali okrog 60 prebivalcev iz okoliških hiš, ki pa so se doslej vsi že lahko vrnili v svoje domove. V požaru ni bila poškodovana nobena oseba, je pa nekaj škode utrpelo eno od bližnjih stanovanj, je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje

Ogenj na srečo ni preskočil na sosednje stavbe, so pa bila na vseh stavbah na nasprotni strani ceste poškodovana okna, prav tako so bila poškodovana tri osebna vozila, parkirana na parkirišču. V neposredni bližini gorečega objekta je bil na reki Savi poškodovan tudi del hidroelektrarne Gorenjskih elektrarn.

Zaprta cesta, gibanje prepovedano 

Policija opozarja, da je zaradi nevarnosti podrtja prepovedano zadrževanje v bližini poškodovane stavne. Prav tako je nekaj zapor v prometu, in sicer iz smeri Gimnazije Kranj–Globusa in iz smeri železniške postaje proti Jelenovem klancu – v obratni smeri po Savski cesti v smeri ŽP promet poteka enosmerno, je sporočila Policijska uprava Kranj

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ