R. K. | 30. 11. 2022, 13:45

Ganljivo srečanje Boruta Pahorja in Jadranke Kosor: drug drugega kar nista hotela izpustiti (VIDEO)

Twitter/Jadranka Kosor

Slovenski predsednik se je med dvodnevnim obiskom Hrvaške zelo razveselil nekdanje premierke, s katero sta pred več kot desetletjem odločilno prispevala k podpisu arbitražnega sporazuma.

Borut Pahor se je na svojem zadnjem uradnem obisku v tujini dva dni mudil na Hrvaškem. Tam se je ob srečanju z najvišjimi predstavniki tamkajšnjih oblasti sestal tudi z nekdanjo hrvaško predsednico vlade Jadranko Kosor. Z nekdanjo kolegico sta se, ko je Pahor še opravljal funkcijo predsednika vlade, dogovorila o deblokadi Hrvaške pri vstopu v EU in podpisu arbitražnega soporazuma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Objem, v katerega sta si ob srečanju padla nekdanja premierka in premier, je bil dolg kar 15 sekund. Dogodek so zabeležile kamere, posnetek pa je Pahor delil na Instagramu in mu dodal štoparico, ki je odštevala, koliko sekund je trajal objem. "Četrt minute objemanja z nekdanjo hrvaško premierko in prijateljico Jadranko Kosor," je ob tem zapisal slovenski predsednik. 

O srečanju 'čivka' tudi Kosorjeva

Srečala sta se na večerji, ki so jo v ponedeljek priredili v Pahorjevo čast. Dogodka se je v objavi na Twitterju spomnila tudi Kosorjeva, ki je dan kasneje tudi sama objavila dve fotografiji objemanja s Pahorjem. Zraven je pripisala: "Vse mine, prijateljstvo ostane. Čudovito, nepozabno srečanje z Borutom Pahorjem v Uradu predsednika Republike Hrvaške."

Njuno ponovno snidenje je pritegnilo precej pozornosti. O njem so se razpisali tudi nekateri hrvaški mediji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol