R. K. | 4. 7. 2023, 09:48 | Vir: STA

Saj ni res, pa je: vlomili v gasilski dom in okradli prostovoljne gasilce (posnele so jih varnostne kamere)

Facebook/PGD Šentjernej/fotomontaža

Kljub temu, da so gasilci storilce prijazno prosili, naj opremo vrnejo, o ukradenih stvareh ni ne duha ne sluha.

Nepridipravi, šlo naj bi za tri mlade s psom, so pred tremi tedni vlomili v prostore Prostovoljnega gasilskega društva Šentjernej in iz vozila ukradli opremo za tehnično pomoč ob intervencijah. V društvu so nad dejanjem razočarani, še posebej, ker storilci kljub pozivom opreme še vedno niso vrnili.

Facebook/PGD Šentjernej

Gasilci nad nerazumljivim dejanjem razočarani

"Minili so žalostni trije tedni za nas gasilce in za občane," so šentjernejški zapisali na Facebooku in dodali, da so tri tedne upali, da jim bodo tatovi vrnili opremo, ki so jo ukradli iz vozila v zaklenjeni garaži. "Kljub prošnjam nam opreme tatovi niso vrnili. Nismo jezni, smo pa zelo razočarani nad sistemom, ki zoper storilce ne ukrepa oziroma dovoli, da takšno početje ostaja nekaznovano," so nadaljevali.

Kot pravijo, ne morejo razumeti, kako se lahko trije mladi s psom v času, ko večina ljudi spi, sprehodijo do gasilskega doma, vlomijo in odnesejo opremo, s katero gasilci tako nesebično pomagajo, kamor koli so poklicani.

Priložili so posnetke storilcev

"Vemo, baterijsko orodje je uporabno marsikje, ampak ali je res potrebno to ukrasti gasilcem? In zato smo žalostni, ker smo tako nemočni, saj se trudimo pomagati, potem nam pa posamezniki (ali skupine) tako vračajo. Žal nam ne preostane drugega, kot delati naprej s tem, kar imamo," so še zapisali.

Ob tem so priložili tudi fotografije varnostnih kamer, ki so posnele storilce, s katerih pa ni mogoče prepoznati obrazov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord