R.S. | 1. 8. 2022, 17:01

Prebivalci Bleda so si oddahnili: scenarij s Krasa se ne bo ponovil

Facebook/Dunja Studen Kirchner

Požar, v katerem je zagorel del gozda nad veslaško promenado v bližini kampa v Veliki Zaki, je bil sprva manjšega obsega, nato pa se je ogenj razširil. To so najnovejše informacije. 

Na Bledu je izbruhnil požar, v katerem je zagorel hrib nad blejsko železniško postajo in Zako (nad tribunami), so sporočili s Policijske uprave Kranj. 

Ogenj so gasili gasilci in en vojaški helikopter, ki je vodo zajemal v Blejskem jezeru na predelu Njivice pri vili Jelovica. Pri železniški postaji sta bila ustavljena cestni in železniški promet.

Požar, v katerem je zagorel del gozda nad veslaško promenado v bližini kampa v Veliki Zaki, je bil sprva manjšega obsega, nato pa se je ogenj razširil.

Nove informacije

Podatka, da bi bil kdo ogrožen, zaenkrat ni. Prav tako na območju ni stanovanjskih objektov, so še sporočili s PU Kranj.

Policisti so kasneje povedali, da je bil požar pogašen. Gasilci pregledujejo požarišče. Vzpostavljena bo požarna straža. Cesta je odprta za promet, vzpostavljajo se tudi pogoji za odprtje železniškega prometa. Po prvih podatkih ni škode na infrastrukturi. Za škodo v gozdu še ni ocene. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord