Uredništvo | 5. 9. 2023, 08:39

Sramota brez primere! Prevarant na veselici opeharil slovenske gasilce (ti so razkrili vse)

Facebook/PGD Podpeč/posnetek zaslona

Tako kot vsako leto so tudi letos organizirali veselico. V prvi vrsti zato, da bi zaslužili kak evro za novo opremo. Da bi lahko še naprej nesebično pomagali drugim. Po koncu veselice pa z razočaranjem in jezo ugotovili, da so bili tudi grdo opeharjeni.

Zgodilo se je v Podpeči, kjer so gasilci tudi letos organizirali veselico. Veselice so - jasno - v prvi vrsti namenjene sproščeni zabavi, gasilci pa z njihovo pomočjo tudi zaslužijo prepotreben denar za svoje delovanje. Prav zato so bili v Podpeči toliko bolj šokirani, ko so po koncu zabave ugotovili, da je neznanec hrano in pijačo plačeval s ponarejenim denarjem. 

"To je namenjeno TEBI, ki si na veselici plačeval s ponarejenimi bankovci! Zavedaj se, da zaslužek veselice ne gre v mošnje nas, gasilcev, ampak se uporablja v namen gasilstva (nakup in vzdrževanje opreme, vzdrževanje gasilskega doma in vse ostale stroške, ki jih gasilsko društvo ima). S tem, ko si TI plačeval s ponarejenimi evri, si naredil škodo tako nam, kot tudi sebi in mnogim drugim. Srčno upamo da ne, ampak nikoli ne veš … Čisto lahko se zgodi, da nas boš potreboval prav TI, pa za ukrepanje ne bomo imeli ustrezne opreme. To naj bo tudi apel vsem gasilskim društvom na previdnost pri sprejemanju denarja. Na pomoč!" so na Facebooku zapisali ogorčeni gasilci iz Podpeči.

Objavo so še dodatno podkrepili s fotografijami ponarejenih bankovcev, preostala gasilska društva pa pozvali, naj bodo previdna ter skrbna in pozorna pri preverjanju denarja, s katerim obiskovalci veselic plačujejo hrano in pijačo.