P.M. | 15. 11. 2022, 11:18

V Gibanju Svoboda se sprašujejo, ali je bila napaka na volilnem lističu namerna

Profimedia/FB/Gibanje Svoboda/fotomontaža

Pravijo, da pričakujejo takojšnje uradno pojasnilo Državne volilne komisije in odgovor na to, kako bodo zagotovili zakonite volitve v našem drugem največjem mestu.

V Gibanju Svoboda Maribor so na Facebooku zapisali: "Zgroženo ugotavljamo katastrofalno napako na glasovnici za volitve mestnega sveta Mestne občine Maribor. Na glasovnici pred Gibanje Svoboda ni izžrebane številke 13."

Obi tem so sporočili, da so se obrnili na volilno komisijo Mestne občine Maribor, kjer so jim dejali, da so z napako že seznanjeni in da je nepravilnost že odpravljena.

"Sprašujemo se, ali je bilo namerno? Od državne volilne komisije bomo zahtevali natančno preučitev okoliščin, kako je lahko do tega sploh prišlo, in pozvali, da uvedejo vse postopke, da se volitve izvede zakonito," so še zapisali ob objavljeni fotografiji volilnega lističa.

"Dragi moji, ne vem, kako je volilni komisiji uspelo. Naše številke 13 niso dali na volilni listič za mestni svet. Danes zjutraj so na volišču takšni listi. Saj ni res, pa je," je zapisala tudi Karin Jurše iz Gibanja Svoboda.

Na predčasnem glasovanju za nedeljske lokalne volitve v Mariboru lahko izbirajo med 15 kandidati za župana in 17 listami za mestni svet. Predčasno glasovanje je možno v razstavnem salonu Urban na Grajski ulici, v sredo in v četrtek od 7. do 19. ure.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel